Allah sonumuzu hayreylesin. Koca Osmanlı Devleti’nin temel yıkılış sebeplerinden biri borçlanma olmuştur.

Akıllanmadık. Uluslar arası kapitalizme eklemlendiğimiz için borçlanmaya devam ediyoruz.

Dış borçlarımız yaklaşık beş yüz milyar dolar. Elli milyar dolar civarında dış borç faizi ödüyoruz.

(Büyük çoğunluğu Yahudi asıllı olan bankerlere  ve bankalara  ödenen bu faizlerle millet olarak fakirleşiyor ve katliamı için İsrail’e silah vermiş oluyoruz. Vebali siyasilerimiz, ekonomistlerimiz ve ilahiyatçılarımız üzerinedir.)

Yetmedi, borçlanma devam ediyor.

ACABA DOLAR ÜZERİNDEN YÜZDE KAÇLA BORÇLANIYORUZ?
Acaba dolar üzerinden yüzde kaçla borçlanıyoruz?

Devlet yönetimi açıklamıyor. Muhalefet kanadından olsun sorgulayan  var mı?

FAİZ GİBİ ZİNA DA YASAL

Malum zina da yasal. Medya eski ve yeni sevgili haberleriyle dolu. Dizi filmlerde de zinaya yatırım var. Ama zinayı konu alan  hutbelerle olsun uyarı da yok.

Allah’ın son elçisi Muhammed’in açıklamasına göre  “Faizin ve zinanın aleniyet kazanıp  yaygınlaştığı toplum kendi elleriyle dünya ve ahiret çöküntüsünü hazırlıyor” demektir.

Peki faiz yaygınlaşıyor mu?
Devlet faizle borçlanıyor.

2021 de on trilyon kredi kullanan yatırımcılarımız ! faizli borçla yatırım ! yapıyor.

Artık halka da bu pisliğin içine girip çıkmaya başladı. Şeytanlık burada da devrede.

Yüzeysel olarak bakıldığında ihtiyaç kredileri daha ucuz olduğu için halkımızdan bazıları da kredi çekip mevduata yatırarak kazanmaya çalışıyor.

Faizci sistem ve bankacılık buna buna yol verir mi? Elbette vermez. Peki nasıl oluyor?

FAİZ VİCDAN PİSLİĞİDİR
Vicdanları faizle pisleşmiş adalet ve merhamet yoksunları -ihtiyaç kredisinin faizii şeklen mevduat faizine göre düşük olunca- kredi çekip mevduata yönelmek istiyor.

İstiyor ama gerçekte bu yol da kazandırmıyor. Çünkü  kullanılan ihtiyaç kredisi taksitleri her ay bankaya ödeneceği için gerçekte faiz getirisi elde etmek mümkün olmuyor.

Sözüm ona BDDK, amacı dışında kredi kullanılmasını da istemiyor.

ALLAH’A SAVAŞ AÇAN MALUP OLUR
Allah’ın faillerine savaş açtığı büyük bir günah ve pek azim bir suç olan faiz oyunları ile ekonomiyi düzelteceklerini sananlar Yahudi egemenliğine hizmetle fakirliğe mahkum olurlar. Okuyalım:

“Allah faizi mahveder (tüketip-yok eder), sadakaları ise (ekonomiyi canlandırarak ) arttırır. Allah kâfirlikte  ve günahta ısrar eden hiç kimseyi sevmez.” (Bakara 276)

HAK VE HALK DÜŞMANI CEHENNEMLİKLER
Faizli ekonomiyi bilinçle ve inançla  savunanlara gelince…Onlar Hak ve Halk düşmanı Cehennemlikler olduklarını bilsinler:

“Faiz yiyen kimseler, başka değil sadece şeytanın dokunarak aklını çeldiği kimse gibi hareket ederler: Çünkü onlar “Alışveriş de faiz gibidir” derler. Oysa ki Allah alışverişi helal, faizi haram kılmıştır. Her kim Rabbinden kendisine nasihat gelir gelmez bu faiz işlemine  son verirse, önceki dönem kazançları ona, onun hakkında karar vermek de Allah’a kalır. Her kim de faizli işlemlere dönerse, içerisinde kalıcı oldukları ateşe mahkum olanlar işte bunlardır.”

Ali Rıza Demircan