Gazeteci Murat Yetkin'in sorularını yanıtlayan. Erbakan, yerel seçimler için aday listelerinin Yüksek Seçim Kurulu’na teslim edilmesine saatler kala CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul'da, Mansur Yavaş'ında Ankara'da önde olduğunu belirtti.

Fatih Erbakan'ın tepki çeken açıklamaları şu şekilde:

'İSTANBUL'DA EKREM BEY DAHA ŞANSLI'
Bize destek vermediğimiz takdirde Murat Kurum’un kazanamayacağını söylüyorlar. Bakın, DEM Parti, hiçbir partiye seçim kazandırmak zorunda olmadıklarını söyleyince mesele olmuyor ama biz kendi adayımızla çıkınca mesele yapılıyor.

Bizim değerlendirmemiz de İstanbul’da Ekrem Bey’in daha şanslı olduğu, kazanabileceği yönünde. Özellikle Fatih, Üsküdar, Eyüp gibi ilçelerde sürpriz yapabilirler. Eyüp deyince bazı arkadaşlar sadece Eyüp Sultan Camii etrafı zannediyor; oysa Göktürk’e kadar hep Eyüp.

Yerlerde yuvarlanan AK Partili meclis üyesi, partisinden ve görevinden istifa etti Yerlerde yuvarlanan AK Partili meclis üyesi, partisinden ve görevinden istifa etti

'ANKARA'DA MANSUR YAVAŞ RAHAT ALABİLECEĞİNİ TAHMİN EDİYORUM'
“Ankara’da ise Mansur Yavaş’ın rahat alabileceğini tahmin ediyorum. Turgut (Altınok) Bey, fazla bir varlık gösteremedi.”

Erbakan “Risk aldık. Seçmenimize güveniyoruz. Sonucu 31 Mart akşamı hep beraber göreceğiz.” dedi.

Söz konusu açıklamalarının ardından başta sosyal medya olmak üzere pek çok mecrada yoğun tepki çeken Erbakan, basına yansıyan haberlerle ilgili yazılı açıklamada bulundu.

FATİH ERBAKAN GELEN TEPKİLER SONRASI DÜZELTME YAPMAK ZORUNDA KALDI
Olay yaratan sözleri için düzeltme yapmak zorunda kalan Erbakan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

“Bugün deneyimli gazeteci Murat Yetkin Bey ile genel merkezimize yapmış olduğu ziyarette gerçekleştirdiğimiz sohbetin içeriği bazı medya kuruluşlarında haber olarak yer almıştır.

Sohbet esnasındaki ifadelerimiz, Yeniden Refah Partisi olarak biz Ankara ve İstanbul’da kendi adaylarımızı çıkarmazsak, Ankara’da Sn. Mansur Yavaş’ın, İstanbul’da Sn. Ekrem İmamoğlu’nun seçimi kazanabileceği yönünde olmuştur.

'ANKARA VE İSTANBUL'DA PARTİMİZİN ADAYLARI KAZANACAKTIR'
Yeniden Refah Partimiz’in adaylarını çıkarması ile bu tepki oyları partimize yönelecek ve Ankara’da da İstanbul’da da seçimi CHP adayları değil, Yeniden Refah Partimiz’in adayları kazanacaktır.

Milli Görüş çizgisinde yoluna devam eden Yeniden Refah Partimiz bütün seçim bölgelerinde herhangi bir siyasi partiye kazandırmak veya kaybettirmek için değil, seçimi kazanmak üzere adaylarını çıkarmıştır ve İstanbul ve Ankara’da da bu iddiayla seçime girmektedir.”