Hamas'tan "Toplu mezarlar hakkında acilen uluslararası soruşturma yapılması" çağrısı Hamas'tan "Toplu mezarlar hakkında acilen uluslararası soruşturma yapılması" çağrısı

İşgalci İsrail ordusu abluka altındaki Gazze'ye yönelik yoğun bombardımanını sürdürürken, bölgedeki insani kriz derinleşmeye devam ediyor.

İşgalci İsrail'den Gazze Şeridi'ne giden boru hattındaki su akışının durdurulması sonucu bölgede su sıkıntısı yaşanırken, Gazze'de bir su dolum tesisi, Filistinlilerin su ihtiyacını karşılamak için her gün 2 saatliğine kapılarını açacağını duyurdu.

Bunun üzerine Filistinliler, su doldurabilmek için Deyr Belah bölgesinde bulunan tesise akın etti.

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), yerinden edilmiş on binlerce insanın barındığı kurumlarında su, sabun ve sterilizasyon malzemeleri gibi hijyen olanaklarından yoksun olunduğunu duyurmuştu.

UNRWA'dan bugün yapılan açıklamada, Gazze'de gıda ve tıbbi malzemenin yanı sıra suyun da bitme noktasına geldiği uyarısı yapılmış, "Hastalık riskleri giderek artarken Gazze büyük bir sağlık tehlikesinin eşiğinde." ifadelerine yer verilmişti.