İslami Cihad Hareketi'nden yapılan açıklama şöyle;

Gazze Şeridi'ndeki kararlı ve sabırlı Filistin halkımıza ve tüm Filistin halkına, kısmi esir değişimi anlaşması ve yüzlerce yardım ve yardımın girişini içeren 4 günlük insani ateşkes konusunda anlaşmaya vardığımızı duyuruyoruz.

İmamoğlu'ndan tepki çeken Hamas çıkışı: 'Terör saldırısıdır' İmamoğlu'ndan tepki çeken Hamas çıkışı: 'Terör saldırısıdır'

▪️ Anlaşma, arabulucular aracılığıyla yürütülen yoğun müzakere çabaları ve özellikle düşmanın sahada başarısızlığa uğraması ve esirlerini koşulsuz olarak geri alabileceği yanılsamasına kapılan Siyonist düşmanın erteleme ve inatçılığı sonrasında geldi.

▪️ Düşmanın yaptığı katliamlar karşısında halkımızın Gazze Şeridi'ndeki kararlılığı ve topraklarına sahip çıkması, direniş savaşçılarının saldırılara karşı koyma alanında gösterdiği kahramanlık, düşmanı zorlayan unsurlardır.

▪️ Esir değişim anlaşmasının hükümleri, Gazze Şeridi'ndeki halkımızın kararlılığını güçlendirmeyi ve tüm esirlerin özgürleştirilmesinin ve Gazze'deki kuşatmanın kaldırılmasının bir başlangıcı olarak, düşman hapishanelerindeki cesur tutsaklarımızın davasına zafer kazandırmayı amaçlıyor.

▪️ Elimizde bulunan düşmanın sivil olmayan tutsaklarının, tüm tutsaklarımız düşman zindanlarından kurtarılmadıkça özgürlüğe kavuşamayacaklarına dair kesin konumumuzu teyit ediyoruz.

▪️ Bu saldırganlığın tüm hedeflerini engellemek için, tüm saha ve siyasi düzeylerde saldırganlıkla yüzleşmeye devam ettiğimizi teyit ediyoruz.

▪️ Allah'a olan güveni, zafere olan inancı ve topraklarına olan bağlılığıyla dünyayı hayrete düşüren Gazze'deki halkımızı, kararlılığı ve gururu için selamlıyoruz