TBMM Başkanı Kurtulmuş ve Özgür Özel'den yeni anayasa açıklaması TBMM Başkanı Kurtulmuş ve Özgür Özel'den yeni anayasa açıklaması

Ankara’da bulunan basın kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelen Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun gündeminde İsrail Filistin çatışması vardı. Karamollaoğlu İsrail’in saldırılarına destek veren ABD ve Batı ülkelerine yüklenen Karamollaoğlu Türkiye’nin NATO’dan çıkması gerektiğini de belirtti.

‘Batı İsrail’in katliamlarının yanında’

İsrail’in Gazze topraklarından katliam düzenlediğini belirten Karamollaoğlu “İnsan hakları diyenlerin yeri geldiğinden insan haklarından nasıl vaz geçtiklerini gördüğümüz bir dönemdeyiz. Gazze’de İsrail bir katliam yapıyor. İsrail, Filistin topraklarını işgal etti. İsrail ABD ve batıyı arakasına alarak oradaki Filistin halkının hakların gasp etmiştir. Filistin kendi topraklarına sahip çıkıyor. İsrail tarafından HAMAS gayri meşru ilan ediliyor. Biz Hamas’ı terör örgütü olarak mütalaa etmiyorum” dedi.

‘ABD insan katliamına cevaz veriyor’

ABD ile Türkiye’nin İsrail’e destek noktasında farklı taraflarda olduğunu belirten Karamollaoğlu “ABD Batı bloğunun en güçlü ülkesi ama ben ABD’de son zamanlarda son zaman çok farklı politikaların gündem geldiğini, ABD’nin giderek radikalleştiğini demokrasi meselesinde de farklı bir havaya büründüğünü görüyorum. Filistin ve Gazze’yi ateşe atmak ABD’nin yapabileceği en büyük hataydı. Dünya harbinin ortaya çıkmasına vesile olacak adımlar atıyor. ABD İnsan katliamına cevaz veriyor. Gözlerini kapatmışlar tek taraflı olarak meseleye bakıyorlar. Orada sadece İsrail’i destekliyorlar. Bizim buna rıza göstermemiz mümkün değil. Bu bir insanlık suçu. Çocuklar öldürülüyor. ABD bizim müttefikimizdi. Şu anda bizim müttefikimiz olduğu kanaatinde değilim” ifadelerini kullandı.

‘Kürecik Üssü kapatılmalı’

ABD ile müttefikliğin sona ermesi nedeni ile Kürecik’in de kapatılması gerektiğini belirten Temel Karamollaoğlu “Kürecik diye bir yerin Türkiye’de olmaması gerekiyor. Türkiye ABD karşısında kendi tedbirlerini almalı. Biz kendi ayaklarımız üzerinde durmalıyız. NATO üyesi bir çok ülke İsrail'e desteğe gitti. İyi ki biz gitmedik. NATO haksızlık karşısında destek verdi. NATO'nun uşağı kölesi olarak kalamayız” değerlendirmesini yaptı.