The Intercept'in haberine göre Warren, Zuckerberg'e gönderdiği mektupta, 7 Ekim'den bu yana İsrail'in Gazze'ye saldırıları sürecindeki içerik düzenlemeleri konusunda sorular sordu.

KATLİAMA KÖR OLAN ABD'Lİ SENATÖR MEKTUBUNDA HAMAS'I SUÇLADI

Mektupta Warren, "İsrail'e yönelik korkunç Hamas saldırıları, Gazze'de binlerce sivilin ve onlarca gazetecinin öldüğü bir insani felaket döneminde, sosyal medya platformlarının doğru ve meşru içerikleri sansürlememesi her zamankinden daha önemli.

ABD araştırdı! iPhone'nun tercih sebebi akran zorbalığı ABD araştırdı! iPhone'nun tercih sebebi akran zorbalığı

Özellikle dünyadaki tüm insanlar, bölgedeki gelişmeler hakkında bilgi bulmak ve paylaşmak için çevrim içi topluluklara yönelmişken." görüşünü paylaştı.

META'NIN IRKÇI TUTUMUNA KARŞI AÇIKLAMA BEKLENİYOR

Meta'nın bazı kullanıcıların Filistin yanlısı yorumlarını bastırmaya çalıştığı ve bazı içerikleri sansürlediğine dair birçok haberin çıktığına işaret eden Warren, "Bu haberler, Meta'nın içerik düzenleme pratikleri ve ayrımcılığa karşı korumaları konusunda ciddi endişeler doğuruyor." ifadesini kullandı.

"Kullanıcılar, karakteristik özellikleri nedeniyle ayrımcılığa karşı korunmayı hak ediyor."

Warren, sosyal medya kullanıcılarının içeriklerinin neden kısıtlandığını bilme hakkı olduğuna işaret ederek "Ayrıca, kullanıcılar etnik kökenleri, dinleri ve diğer koruma altındaki karakteristik özellikleri nedeniyle ayrımcılığa karşı korunmayı hak ediyor." değerlendirmesinde bulundu.

5 OCAK 2024'TARİHİNE KADAR MALUMAT İSTEDİ

Meta'nın savaş süresince attığı adımların nedenine ilişkin 5 Ocak 2024'e kadar malumat isteyen Warren, Zuckerberg'e şu soruları yöneltti:

"7 Ekim'den bu yana Filistin'den Arap dilinde yazılmış kaç gönderi silindi? Kaldırılan gönderiler, Filistin'den yapılan paylaşımların yüzde kaçını oluşturuyor? Meta, içeriklerin kısıtlanması konusunda kullanıcıları ne sıklıkla bilgilendirdi?"

Birçok sosyal medya kullanıcısı, 7 Ekim'in ardından Meta tarafından herhangi bir uyarı yapılmaksızın, Filistin'e destek veren paylaşımlarının kısıtlandığını bildirmişti.

META FİLİSTİN'İ DESTEKLEYENLERİN HESABINI ASKIYA ALIYOR

Meta'nın İsrail-Gazze savaşı sırasında Tunus'ta ve çoğu ülkede, bazıları yüksek profilli kişilere ve tanınmış kişilere ait olmak üzere düzinelerce hesaba erişimi engellediği ve paylaşımları kaldırdığı belirtilmişti.

Sosyal medya kullanıcıları, İsrail'in Filistin'in Gazze kentine yönelik yoğun bombardımanının ardından Filistin yanlısı içerikleri nedeniyle paylaşımlarının ve hesaplarının kaldırıldığından ya da askıya alındığından şikayetçi.

Tunus'ta hesapları alıkonulan ve/veya kısıtlananlar arasında Must Last olarak da bilinen Louay Cherni, fenomenler Khoubaib Jebabli, Nourchene Cheguenni ve Mariem Debbagh yer alıyor.

FİLİSTİNLİLERİN BİYOGRAFİSİNE 'TERÖRİST' İFADESİ EKLEMİŞTİ

Meta, Instagram'ın otomatik çeviri aracının bazı Filistin destekçilerinin biyografisine 'terörist' ifadesini ekledi. Şirket durumun anlaşılmasının ardından olayın konuyla ilgili olmadığını belirterek özür dilemek zorunda kalmıştı.

Filistin bayrağını ve ismini kullananların biyografi metni "Tanrı'ya şükürler olsun, Filistinli teröristler özgürlükleri için savaşıyor" ifadesine dönüştürülmüştü.

META İKİYÜZLÜLÜĞÜ OYNAYARAK SORUNU GİDERDİĞİNİ DUYURDU

Bir Meta sözcüsü çeşitli yayın organlarına yaptığı açıklamada, sorunun bu hafta başında giderildiğini söyledi.

"Bazı ürünlerimizde kısa süreliğine uygunsuz Arapça çevirilere neden olan bir sorunu düzelttik. Bu durumdan dolayı içtenlikle özür dileriz" dedi.