14 Mayıs Cumhurbaşkanı Seçimi öncesinde 'Reis Kaptan'la yola devam inşAllah' adlı makalesiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a desteğini açıklayan ve okurlarını Erdoğan'a destek vermeye davet eden Şevki Yılmaz, ''Büyük Final’e nasıl hazırlanmalıyız?'' adlı makalesinde de çağrısını yinelemişti. Yılmaz, bugün yayımladığı "Kostantıniyye’ye Hayır! İstanbul’a Evet!" makalesindeyse 'iki adaylı' bu seçimlerde hangi adaya evet, hangi adaya hayır denilmesi gerektiğine dair tezlerini ortaya koyarak seçmene çağrıda bulundu.

Seçimlerin 29 Mayıs İstanbul'un Fethi'nin yıl dönümünde yapılacağına dikkat çeken Yılmaz, milli tarih ve müktesebata sahip çıkma noktasında iki zihniyeti temsilen adayların arasındaki farklara vurgu yaptı:

Meclis, mesaisine 'yeni anayasa' ile başlayacak Meclis, mesaisine 'yeni anayasa' ile başlayacak

Anadolu kapılarını bizlere açan Sultan Alparslan ve ordusunun, Allah'ımızın yardımıyla başardığı ve kökleri Bedir’e, Hayber’e dayanan övünç ve hamd kaynağımız fetihlerden biri olan 1071 Malazgirt Zaferini iktidara namzet CHP zihniyetinin kutladıklarını hiç duydunuz mu?!
Kostantıniyye’yi İstanbul (İslambol)’ a çeviren 29 Mayıs 1453 zaferini iktidara namzet CHP zihniyetinin kutladıklarını hiç duydunuz mu?!

İki adayın arasındaki zihniyet ve gelecek tasavvurları arasındaki farklara dikkat çeken Yılmaz, "Cahiliyye karanlığı çağını kapayıp, aydınlık çağını İslam Medeniyyetiyle açan ecdadımızı tanımayan, tanımadığı için sevmeyen ve  hata düşman olan bir neslin; ne Fatih’i ve nede Fethi anlaması mümkün değildir! Ve yeni fetih kapılarını açmak asla mümkün değildir! Kızıl Elma hayalini gerçekleştirmekte mümkün değildir! " ifadelerini kullandı.

Yılmaz, yazısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek çağrısını yineleyerek "İlerde ‘’oyy anam oyyy’’ dememek için namusumuz ve şerefimiz olan helal oyumuzla hepimizin Vatanı olan; Anadolu'muzu, mavi vatanımızı, gök vatan ve siber vatanımızı yeniden Tayyib Kaptanımıza emanet etmeliyiz!" dedi.

Söz konusu yazının tamamını okumak için...