Ocak kelimesini aileyi temsil ettiğini vurgulayan Şevki Yılmaz, İstiklal Şairi'mizin mısralarını telmih ederek "Aile Ocaktır! Ocaklar söndü mü devlet söner! Devlet söndü mü din ve vatan müdafaası ve muhafazası söner! Allah’ımız, hiçbirimizi din, vatan, aile ve devlet nimetlerinden mahrum bırakmasın! Din, vatan ve devlet nimetleri aile ocağıyla korunur. Aile tüm bu nimetlerin sigortasıdır!" dedi.

Boşanmaların çocuklar üzerinde yarattığı etkiye dikkat çeken Yılmaz, "Ana Baba hayattayken boşanmalarla öksüz kalan evlatların gözyaşlarıyla ocaklarımızı söndürmeye devam ediyor!" ifadelerini kullandı.

Birtakım behemi zevklerin neslimizi ifsat ettiğini vurgulayan Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

 "Aşırı israf, lüks hayat teşviki, reklamlarla moda ve tüketim savurganlığı ocakları söndürüyor! Kumar, alkol, esrar eroin bağımlılığı, kanalizasyon ve fitnevizyon medyasında ki filmler, diziler, Survivor gibi aile ve namus düşmanı ahlaksız programlar ocaklarımızı söndürmeye devam ediyor!"

Ayrıca, "Aile yuvalarını İslam Medeniyeti üzere kurmak, kollamak ve korumak devletin, iktidarların, muhalefetin, ticaretin ve herkesin imani, insani ve vicdani görevimiz olduğunu artık idrak etmeliyiz!" diyerek Müslümanlara çağrıda bulundu.

Söz konusu yazının tamamını okumak için...