Korhan Berzeg ile ilgili önemli gelişme Korhan Berzeg ile ilgili önemli gelişme

31 Mart yerel seçimlerine kısa bir süre kala TV kanallarında da en büyük gündem seçimler. İstanbul'da CHP ve DEM Parti arasında iş birliği yapılıp yapılmayacağı konusu da çok tartışılıyor. DEM Parti ile iş birliği beklentisi olan Ekrem İmamoğlu ve CHP tarafında, DEM Partisi'nin aday çıkarabileceği yönündeki iddialar büyük hayal kırıklığı yaratmış durumda.

ŞİRİN PAYZIN, HDP'Lİ OLUÇ'A ADETA YALVARDI

Halk TV'de Şirin Payzın'ın sunduğu Sözüm Var programında bağlanan DEM Partili konuğu Saruhan Oluç'a, ısrarla partinin İstanbul adayı çıkarıp çıkarmayacağı soruldu.

Payzın, DEM Parti'nin aday çıkartmasının, AK Parti karşısında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu zora sokacağını söyleyerek, adeta 'aday çıkartmamaları' için yalvarması dikkat çekti.

Payzın, Oluç'a şu soruyu yöneltti:

Siz İstanbul'da aday çıkartırsanız... Sonuçta bir realite var. İmamoğlu ve Kurum arasında bir yarış var. Burada Kürt seçmenler elbette ki bir kez daha kilit olacaklar. Sizin aday çıkartmanız demek otomotikman Ekrem İmamoğlu'nun zora düşmesi demek.

Tamam hep 'biz kimseyi desteklemek zorunda değiliz' ya da 'kimsenin yolunu açmakla sorumlu değiliz' diyorsunuz ama son derece kritik. İmamoğlu da 'İstanbul son kale' dedi. Dolayısıyla bu noktada nedir duruşunuz?

Bir de İstanbul iktidar tarafından kazanılırsa sonrasında ülkenin demokrasi açısından durumunu nasıl görüyorsunuz?

Oluç'un cevabı:

"FEDAKARLIĞI HEP KÜRTLER YAPTI"

Biz Antalya'da da Ankara'da da aday çıkartacağız çünkü buralarda bizim seçmenlerimize haksızlık yapıldı.

Biz olaya sadece İstanbul diye bakmıyoruz. İstanbul elbette çok önemli ama şöyle bakalım Şirin Hanım; hep fedakarlığı Kürtler mi yapacak? 14 Mayıs'ta, 28 Mayıs'ta, 2019'da fedakarlıkları hep Kürtler yaptı... Hep Kürtlerden beklemeyin. Biraz da Türkler yapacak, diğer partiler yapacak.