Gazze'de 28 bin masum sivili katleden İsrail ordusuna destek vermek için giden İsrail'e giden ABD eski Dışişleri Bakanı Mike Pompeo askerlerle şarkı söyleyip, danslarına da eşlik etti. Pompeo'nun eşi Susan'la beraber Ofakim kentine yaptığı ziyaret, arkadaşı ve iş adamı Yossi Sagol'un davetiyle gerçekleşti. 

"İSRAİL'İN YANINDAYIM!"
Pompeo ziyaretine ilişkin " İsrail'e birçok kez gittim. Ancak bu ziyaret en dokunaklı ve en yürek parçalayıcısıydı. 7 Ekim'de yaşananlar çok şok edici ve şok ediciydi. o kadar sadist ki, travma sürekli, her yerde, herkes tarafından hissediliyor. Ama yine de onların direnişi gerçekten ilham verici. Ben İsrail'in yanındayım. Yahudi halkının yanındayım." dedi.

ABD'nin eski Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, İsrailli askerlerle dans ederken görüntülendi

Netanyahu Pompeo

REFAH KATLİAMI
Tüm bu skandal sözler ve eğlence Refah katliamının gölgesinde gerçekleşti. Gazze’ye saldırılarında on binlerce Filistinliyi öldüren İsrail, bölgenin kuzey ve orta kesimlerindeki nüfusun büyük bölümünü, 'güvenli bölge' diyerek Mısır sınırındaki Refah kentine yığılmaya zorlamış, iki gün önce de saldırı düzenlemişti.

1 milyon 400 bin civarında sivilin sıkıştığı Refah'ta, ilk saldırıyla beraber 100'den fazla sivil hayatını kaybetti. 

Uluslararası toplum, İsrail’i, Refah'a yönelik kapsamlı bir saldırının yeni ve büyük bir trajediye sebep olacağı konusunda uyarıyor. İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 12 bin 300'ü çocuk, 8 bin 400'ü kadın olmak üzere 28 bin 473 Filistinli öldürüldü, 68 bin 146 kişi yaralandı.

Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

Abbas: İsrail'i durduracak tek ülke ABD Abbas: İsrail'i durduracak tek ülke ABD

Türkiye Gazetesi