Son terör olayları terörün  ihmale gelmeyen bir konu olduğunu bizlere  hatırlatıyor. Bu olaylar üzerine Alman basınının olaya yaklaşımı gayet dikkat  çekicidir. Yayınladıkları  haritada dikkat şeken ayrıntı  vardır. Olaya böyle yaklaşan devletlerden dost yaklaşımı beklemek  hayalcilik olur.

Terör örgütünün kullandığı silahlar, bize  doğru adresi göstermektedir. Sözde NATO müttefikimiz olan Ülke  silahlarıdır. Bunu ne ile açıklamak gerekir. Sayın BAHÇELİ  bu konularda net tavrını ortaya koyarak malum adresi söylemiş ve ABD  nin bu tavrını yerden yere  vurmuştur. Gönül ister ki, Meclisteki  tüm sisyasi oluşumlar bu konuda hem fikir olsunlar...

ÜLKEMDE ise, dikkat çeken olaylar devam etmektedir. Terör örgütüne yakın duran bir parti ile, uzlaşı sağlamak için ana muhalefet partisinin yapmış olduğu çabalar gözlerden kaçmamaktadır. Ancak Anadolu insanı ariftir. Yapılan bu çabaya tepki koymaktadır. Şehit cenazeleri bunun en güzel örneğidir.

Bakalım Meclisteki siyasi guruplar terör için yayınlanacak bildiri de birlikte hareket edecekler mi? Yoksa önceden olduğu gibi, bazı partiler ortak bildiriye imza atmayacaklar mı?  Sorusu vardı zihinlerde. Dem Parti  yine  olur  oyu kullanmadı.

Ülkemiz konumu itibari ile çok  önemli  bir geçittir.

Bu  önemi   bilen   dost   olmayan    yaklaşımlar   yapan   devletler     elimizi     zayıflatmak     için   ellerinden geleni    yapmaktadırlar.

Böyle bir konumda  olan Ülkenin dostu da düşmanı da az olmaz. Dostlarımızın neler düşündüğünü bir kenara bırakırsak, düşmanlarımızın boş duracağını sanmak; en azından saflık olur. Hem içeriden, hem dışarıdan bu Ülkeye zarar vermek için, ellerinden geleni yapacaktır. İçeriden ve dışarıdan kendi amacına uygun işler yapacağına inandığı tüm güçleri; harekete geçirir, uygulama alanlarına sokar. Bu terör olaylarının gerçekleşmesi  için her türlü desteği  verir. Bazen bu desteği hiç çekinmeden açıkça da yapabilir. Bunların bu tür düşünceleri,  Bu Devlet  yaşadığı müddetçe, Bu Vatan toprağı, bağımsızlığını koruduğu müddetçe;  ilelebet devam edecektir.

Burada önemli olan, Yüce Milletimizin bütün bu olan ve bitenleri sakin bir şekilde takip etmesidir. Ortalıkta olabilecek kışkırtmalara, tahriklere gelmemektir. Onların bütün amacı budur. Böyle , sıkıntılı ve can sıkıcı zamanlarda; Milletimizin sakin ve sabırlı olacağına inanıyorum. Allaha şükür onlarla mücadele edebilecek ve her ortamda onları alt edebilecek , Güvenlik güçlerimiz vardır. Onlar bu işi; Vatan aşkıyla yapmaktadırlar. Bize düşen sakin bir şekilde gerektiğinde güvenlik güçlerine yardımcı olmak ve olumsuz davranışlardan anında onları haberdar etmek, gerekir. Seçim ortamı bu konuda özen göstermemiz  gerektiğini, bize  hatırlatıyor.

Bu arada  Mecliste,  Genel Kurulun terör gündemli toplantısının sonunda, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un imzasını taşıyan tezkere okundu. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis'teki siyasi parti gruplarıyla da yapılan müzakere sonucunda tezkerenin Genel Kurul gündemine taşındığını belirterek tezkereyi oylamaya sundu.

Dem Parti  hariç  tüm siyasi  partilerin desteği ile olur  oyu ile   kabul edildi.

Oylama sonucunda tezkerenin kabul edilmesi üzerine Kurtulmuş, "Büyük bir çoğunlukla kabul edilmiştir. Böyle bir iradeyi ortaya koyduğunuz için TBMM'ye şükranlarımı ifade ediyorum." Diye konuştu.

Numan Kurtulmuş, sadece parlamentoda grubu bulunan partiler değil, grubu bulunmayan partilere mensup milletvekillerinden de tezkereye "evet" oyu verenler olduğunu bildirerek onlara teşekkür etti.

Üzülerek  ifade edelim  böyle bir  konu  Meclisteki  tüm  partilerin  desteği ile  kabul  görmeliydi. Orada Vatan için canını  feda eden  askerlerimizin bu  fedakarlığına  tam destek olunmalı idi.  Olmadı. Yine birileri  gereken desteği açıklamadı, Karşı duruş  sergiledi.

Unutmayalım, bu günlerde geçecektir .  Toprağa düşen genç fidanlarımız; bu günlerin geçmesi için, Vatanın selamet bulması için, seve, seve canlarını vermektedirler. Şu an sınırımızın  ötesinde, Ülke sınırlarının içerisinde; Vatanın, Milletin yararı, geleceği için, çaba sarf eden, tüm kolluk güçlerimize; Allah yardım etsin, muzaffer kılsın… Onlara güç versin, sağ salim olaylardan çıksınlar. Duamız her zaman budur...