Muhalefetin Araplara yönelik ırkçı tutumu her geçen gün şiddetlenerek artamaya devam ediyor. Son olarak TFF Süper Kupa Finali'nin Katar'ın başkenti Doha'da oynanması muhalefetteki rahatsızlığı bir kez daha ortaya koydu.

ALMANYA'DA 3 YIL ÜST ÜSTE OYNANDI

Daha önce 3 defa Almanya'da oynanan TFF Süper Kupa Finali hakkında herhangi bir eleştiride bulunmayan muhalefetin, söz konusu Araplar olunca ırkçı tutum sergilemesi kamuoyunun dikkatinden kaçmadı. Bilindiği üzere 2006'da Frankfurt Commerzbank-Arena'da, 2007'de Köln Rheinenergiestadion'da, 2008'de Duisburg MSV-Arena'da final karşılaşması gerçekleşmişti. Halihazırda Avrupa kulüpleri benzer finalleri ülke dışında oynayarak, ülke futbolunun tanıtımını yapmaya çalışıyor.

ÇÖLAŞAN'DAN ÇİRKİN İTHAMLAR

Müzmin muhalif Emin Çölaşan, ''Çölaşan köşesinde kaleme aldığı yazısında, "Beşiktaş ve Antalyaspor süper kupa maçında mücadele ettiler. Peki ama bu maçı ne özelliği var? Niçin Türkiye’de değil de Katar’da oynandı? Hırsız Katar şeyhinin emriyle acaba bizim takımlara para mı verildi, yol ve konaklama giderleri mi karşılandı, ya da bizim bilmediğimiz başka işler mi oldu? Spor sayfalarındaki haberlerde ve köşelerde dün dahil aradım ama bu soruların yanıtını bulamadım. Onlar sadece golleri veriyordu!" ifadelerini kullanarak ırkçı tutumunu ortaya koydu.

OLCAN ADIN DA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

'Atatürk'ü sevmeyen benimle ahbablık edemez' diyen eski milli futbolcu Olcan Adın da, "Ülkemizde o kadar güzel yeni yapılan statlar varken niye Katar'a gidilip maç yapılır? Ayrıca niye taraftarları bu finalden mahrum bırakılır anlamış değilim. Biri anlatırsa sevinirim" ifadelerini kullandı.