Türkiye’de belediyecilik alanında en büyük tecrübeye sahip olan parti, hiç şüphesiz AK Parti’dir.

AK Parti’yi kuran ve ilk yola çıkan kadrolar, halka hizmetin Hakk’a hizmet olduğuna inanmış, ihlaslı kadrolardı. Bunu ilke edinip, herkesi, her kesimi samimice kucaklayan bir anlayış sergileyerek bugünlere kadar hizmetleriyle muhteşem eserler ortaya çıkardılar ve olağanüstü hizmetler yaptılar.

AK Parti, Türkiye'de belediyecilik bağlamında yeni bir dönemi başlattı. Dünyada da akis bulan “AK Belediyecilik” modeli, aslında bir “dava belediyeciliği”dir. Bu “dava”, yaratılanı, yaratandan ötürü sevme davasıdır. Bu dava, insana saygı, Türkiye'ye sevda davasıdır!

Sayın Cumhurbaşkanımız ve AK Parti, 1994'de İstanbul'da başlayan belediyecilik sürecini önemli bir tecrübe olarak almış, bunun üzerine geneli, ulusalı ve küreseli bina ederek bugünlere gelmiştir.

Türkiye'de belediyecilik,  Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte marka haline geldi!

Bu birikimle 16 yılda Türkiye’de devrim niteliğinde hizmetler yapıldı.

Önümüzdeki mahalli seçimlere, AK Parti, bu olağanüstü birikimi ve tecrübesi ile girecek. Hiç şüphesiz adayların önemi elbette olacak. Ancak, AK Parti, kendi belediyelerinde, millete hizmet üretttiği için, kendilerini anlatacak eserlerle, yatırımlarla seçimlerle girecek.

Yani AK Partili belediye başkanları veya adayları, lafla seçime girmeyecek, hayata geçirdikleri projeleriyle, milletin hizmetine sundukları olağanüstü eserlerle seçime girecekler.

AK Parti birçok yerde, halkın memnuniyetini arttırmış şekilde seçimde çıtayı yükselten başarılı belediye başkanlarıyla yoluna devam edecek.

AK Partili belediye başkanları, sadece bugünün şehirlerine, bugünün insanına, bugünün Türkiye'sine karşı sorumlu olmadıklarını,  bugünden yarını imar etmenin sorumluluğunu da omuzlarında taşıdıklarını biliyorlar.

Şunu çok rahat söyleyebiliriz ki; AK Parti'nin belediyecilik anlayışı ile kimse yarışamaz!

AK Parti, belediyecilikte, sadece kendisiyle yarışıyor!

AK Parti, millete hizmet etmenin sadece yol yapmak değil, gönülleri de yapmaktan geçtiğini gayet iyi biliyor.



Şehirlerin, ilçelerin sorunlarına çözüm getirme, vizyon oluşturma anlamında hiçbir siyasi parti, AK Parti ile aynı kulvarda yarışamaz!

Belediyecilik, eski Türkiye’de bir rant kapısı idi. AK Parti ile bu anlayış gitti, onun yerine, belediyeciliğin sadece millete hizmet kapısı olduğu anlayışı geldi.

Belediyecilik, eski Türkiye’de makam vesilesi idi. Ama AK Parti nazarında sadece millete hizmet ve şehre olan aşk vesilesi oldu.



Eski Türkiye’de yerel yönetim anlayışı, eşinin dostunun cebini doldurmak idi, AK Parti ile bu anlayış, milletin hazinesini doldurmak oldu.

AK Parti, yerel yönetimler konusunda, belediyecilik konusunda, sadece ulusal değil, küresel ölçekte iddia sahibi bir partidir.

Klasik belediye hizmetlerinin ötesine geçen, yenilikler, açılımlar ve özgün çalışmalar yapan belediyeler AK Partli belediyelerdir.

AK Partili belediyeler, kültürel, mimari, şehir yönetimi ve estetik anlamda son derece modern, farklı ve yenilikçi çalışmalar yaptılar.

Kamu yönetimi derslerinde, siyaset biliminde “AK Parti modeli” diye bir belediyecilik tarzı, ders olarak okutulabilir.

Artık Türkiye’nin birçok yerinde çöp dağları, su kesintisi, kanalizasyon sorunları, bozuk yol meselesi hiç gündem olmuyor. Çünkü AK Partili belediyeler, altyapı sorununu köklü biçimde çözdü.



Zaten bugün seçmenin şikayet ettiği konular da değişti. Artık çöp dağlarından değil, betonlaşmadan, trafik sorunundan, mimariden, estetikten, nitelikli kültürel faaliyetlerden şikayet ediyorlar.

Bugün AK Partili belediyelerce, en ücra köylere bile, gerek çok amaçlı salonlar, gerek regreasyon alanları, çocuk parkları, tarım ve hayvancılığa destek veren icraatlar yapıldı.

Şehirli seçmen için, yol, su, çöp, kanalizasyon konusunda başarılı olmak, bir belediye başkanını seçmek için yeterli kriterler değil.



Şehirlerinde, betonlaşma, trafik, mimari, estetik, sanat, kültür, turizm gibi konularda dünya ile rekabete girecek, öncülük yapacak belediye başkanları istiyor seçmenler.

Önümüzdeki mahalli seçimlerde, hizmet çıtası daha da yükselecek görünüyor.

Darısı, AK Belediyecilik ile tanışmayan il ve ilçelerin başına..

- - - -