Türkiye’nin ve dünya mazlumlarının umudu olan ve son 16 yılda hemen hemen her alanda ülkeye ve dünya siyasetine damgasını vuran AK Parti, istikbalimizi nasıl kuracağımızı belirleyen ve temellerini atan, omurgası sağlam bir yapı.

AK Parti, gerek Aziz Milletimiz için, gerekse İslam Ümmeti ve dünya mazlumları için herhangi sıradan bir parti olmaktan öte, daha derin manalar ifade ediyor.

Bugün tüm mazlum coğrafyalar, adalet arayan masumlar, ezilmiş ve sömürülmüş dünya halkları, AK Parti’nin liderlik ettiği Türkiye’ye, bir “kurtuluş ümidi” olarak bakıyorlar.

Arakan’dan Filistin’e, Sudan’dan Suriye’ye, Bosna’dan Keşmir’e, Kafkasya’dan, Kosova’ya kadar herkes, ortak bir duygu ile adalet ve refah beklentisi içinde ümid ışığı olarak bakıyor. Hepsi bize dikkat kesilmişler, dualar ediyorlar..


AK Parti, bu ülkede işsizliğin minimuma indiği, taşeron düzenin terk edildiği, gelir dağılımı adaletsizliğinde makasın daraltıldığı, çalışanların mali ve sosyal haklarının çoğaltıldığı, yasakların kaldırıldığı, milletin egemen, hukukun üstün olduğu bir hedefe varışın vesilesi olmuştur.

AK Parti, kadim medeniyetimizin değerlerine dayanan, emperyalist planları bozacak, kapitalist sömürü düzenini yıkacak, “Dünya, beşten büyüktür” haykırışıyla küresel bir adalet anlayışının ayağa kalkışı olmuştur.

AK Parti, şer şebekelerinin korkulu rüyası, mazlumların ve mağdurların umut ve kurtuluş kapısı olmuştur.

AK Parti, dünyaya adalet, barış ve huzur getirmiş bir medeniyetin yeniden doğuş iradesi olmuştur.

AK Parti, medeniyet havzamızda kan dökülmesini sona erdirecek insani bir direnişin hayat pınarı olmuştur.

AK Parti, birinci dünya savaşı ile ülke sınırlarına hapsedilmek istenen bir milletin, insanlık için, adalet için, mazlumlar için bütün gücüyle yeniden dirilişi olmuştur.
 

AK Parti, Çanakkale ruhunun, Anadolu coğrafyasında yeniden hakim oluşudur.

Bugün, Aziz Milletimizin, gönül coğrafyalarımızın ve dünya mazlumlarının, tüm beklentilerini karşılayacak yegane ruh, "AK PARTİ’nin 2002 RUHU"dur!

Bu ruh, milletin ve ümmetin çıkarlarını, kendi çıkarları üzerinde gören bir ruhtur!

Bu ruh, Hakkı hakim kılma mefkuresiyle dosdoğru yürüyen ve vicdanların sesi olan bir ruhtur!

Bu ruh, nefislerini, ideallerinin emrine vererek, Hakk’ın rızası için, adalet ve merhamet temelli Hak nizamı yeryüzüne ikame edecek olan ruhtur!

Bu ruh, Türkiye'nin geleceğini, Selçuklu ve Osmanlı’dan sonra, kadim medeniyet değerlerimiz temelinde yeniden inşa edecek olan ruhtur!

Bağımsızlık mücadelemizden sonra, millet ve ümmet için yeni bir mücadele veren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kurduğu bu parti, “2023 Hedefleri”ne doğru emin adımlarla yürüyebilmek için “2002 Ruhu”na dönmelidir.

Bu ruh ile, toplumun hiçbir kesimini ihmal etmeden, gönüllere dokunmanın vaktidir.

Gün; kavganın değil, yürekten birbirine sarılmanın, ayrılığın değil, birliğin günüdür. ‘2002 Ruhu’na sarılarak çalışmanın günüdür.

Kişisel çıkarlarını, ikballerini ayaklar altına alarak, kimseden bir menfaat, karşılık veya alkış beklemeden 'Adil Yeni Bir Dünya' için ter akıtanlara selamlar olsun!

Kutlu geleceği kuşanan adanmışlara selam olsun!..