İsveç'te polis koruması altında Kur'an-ı Kerim'e alçak saldırı İsveç'te polis koruması altında Kur'an-ı Kerim'e alçak saldırı

Almanya'da gündem Türklerin kurduğu DAVA Partisi. "Çeşitlilik ve Uyanış için Demokratik İttifak" anlamına gelen ve kısaltması "DAVA" olan parti, Alman basınında kendine sıkça yer buluyor.

Bild gazetesinin 'Erdoğan Partisi' olarak yazdığı DAVA Partisi, Almanya'da yaşayan Türkler tarafından kuruldu.

Gazetenin haberinde "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9 Haziran'daki Avrupa seçimleri yarışına 'DAVA' adlı kendi partisini gönderiyor! DAVA, AK Parti'nin bir kolu." ifadeleri kullanıldı.

DAVA PARTİ'SİNİN OY POTANSİYELİ

Bild gazetesinin haberinde, Almanya'da Alman pasaportuna sahip ve oy kullanma hakkına sahip 2,5 milyon Müslüman olduğuna dikkat çekilmiş. Ayrıca Nisan 2024'te değişmesi planlanan vatandaşlık yasası sonrası oy kullanma hakkına sahip 2.5 milyon Alman vatandaşı Müslüman daha bu sayıya eklenebilir. Bu da DAVA Partisi'nin 5 milyonluk bir seçmen potansiyeli olduğunu gösteriyor.

"ERDOĞAN ÇOK POPÜLER"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Almanya'da yaşayan Türkler arasında son derece popüler olduğuna dikkat çekilen haberde, 2023'teki genel seçimlerde Türk vatandaşlarından 500.000 oy aldığına işaret ediliyor. Bu da %67'lik bir oran anlamına geliyor.