Filistin'e saldırılarda ABD'nin desteğini alan İsrail, bombardımanlarını yoğunlaştırdı. Washington yönetimi, İsrail'e mühimmat desteğinde bulunurken, uçak gemisini bölgeye gönderdi.

İsrailli mevkidaşıyla sarıldı

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, desteğini ifade etmek üzere İsrail'e resmi ziyaret düzenledi.

Blinken'ı taşıyan uçak Tel Aviv'e indi. Amerikalı Bakan'ı, İsrailli mevkidaşı Eli Cohen karşıladı. Blinken ve Cohen birbirlerine sarıldı.

"ABD, İsrail'in yanındadır"

Ziyaretine ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Blinken, şunları yazdı:

Bugün bir şeyi açıklığa kavuşturmak için İsrail'deyim: ABD, İsrail'in ve halkının yanındadır. Her zaman, kararlılıkla terörizme karşı duracağız.

Netanyahu ile görüştü

İsrail'de mevkidaşı Eli Cohen ile bir araya gelen Blinken, Başbakan Binyamin Netanyahu ile görüştü.

Antony Blinken'ın, Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile de görüşmesi bekleniyor.

ABD Dışişleri Bakanı, Netanyahu ile ilk karşılaşmasında, yaşananlardan dolayı üzgün olduğunu belirtti.

En az 25 Amerikalının öldüğünü doğruladı

Blinken, Netanyahu ile ortak basın toplantısında yaptığı açıklamada, en az 25 Amerikalının çatışmalar nedeniyle hayatını kaybettiğini doğruladı.

Dışişleri Bakanı Blinken, Netanyahu ile Hamas'la mücadelede sivil can kayıplarını önlemenin önemini ele aldığını kaydetti.

"Başbakan ve ben, bu meseleleri tartıştık." diyen Blinken, "Bu nedenle sivillere zarar vermemek için mümkün olan her türlü önlemi almak çok önemli." ifadesini kullandı.

İsrail Başbakanı Netanyahu, ABD Dışişleri Bakanı Blinken ile Tel Aviv'de görüştü.İsrail Başbakanı Netanyahu, ABD Dışişleri Bakanı Blinken ile Tel Aviv'de görüştü.
Netanyahu: Hamas ezilmeli

İsrail Başbakanı Netanyahu, İsrail'e yönelik saldırısının ardından Hamas'ın "ezilmesi" ve gruba DEAŞ ile aynı şekilde davranılması gerektiğini anlattı.

Desteğinden dolayı ABD'ye teşekkür eden Netanyahu, "Hamas, uluslar topluluğundan atılmalı." diye konuştu.

Blinken'ın hedefi, diğer ülkelerin çatışmaya katılmasını engellemek

Öte yandan Wall Street Journal, Blinken'ın, Ürdün'de ise bu ülkenin Kralı 2. Abdullah ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüşeceğini aktardı.

Haberini ismi açıklanmayan üst düzey bir yetkiliye dayandıran gazete, şöyle yazdı:

Putin'den 'İstanbul Anlaşması' açıklaması: Müzakerelerin temelidir Putin'den 'İstanbul Anlaşması' açıklaması: Müzakerelerin temelidir

Blinken, çeşitli Arap ülkelerinden yetkililerle görüşeceği ziyaretinde kısmen diğer devletleri veya grupları çatışmaya katılmaktan caydırmayı amaçlıyor.

İsrail'e daha fazla destek sözü

Al Jazeera, Blinken'ın ziyareti sırasında İsrail'e daha fazla destek sözü verilmesinin beklendiğini yazdı.

Hamas'ın ele geçirdiği, bazıları Amerikalı olan esirlerin serbest bırakılmasının sağlanması, İsrail'in olası kara saldırısından önce sivillerin yerleşim bölgesinden güvenli bir şekilde çıkmasının sağlanması konusunda İsrailliler ve Mısırlılarla ön görüşmelerin, Blinken'ın gündeminde yer almasının beklendiği kaydedildi.