109 sene önce barbar Avrupa, Anadolu topraklarını istila etmek için dişine kan değdirmiş ve farklı coğrafyalardan sömürdükleri kölelerini aldatarak dünyanın en büyük teknolojik silahlarıyla saldırıya geçmişlerdi. Maddi güç onların elinde iken kendine güvenleri gelmiş, fakat manevi gücü unutmuşlardı. Anadolu insanı ve Müslüman coğrafyadan din kardeşleri tek dişi kalmış canavara karşı birleşmiş ve vahşi batının bütün planlarını alt üst etmişlerdi.

Osmanlı Devleti artık yaşlanmış ve özellikle içinden kemiren kurtların da etkisiyle Birinci Dünya Savaşı’na girmiş ve nice vatan evlatlarını bu savaş esnasında özellikle de Çanakkale'de şehit vermişti.

Çanakkale İslam Kardeşliği'nin vücut bulduğu ve Müslümanların barbar ve vahşi batıya karşı birlik ruhuna büründüğü ve adına sonradan Çanakkale ruhu dediğimiz destanı yazmıştı.

Çanakkale ruhu, İslam kardeşliği ruhudur.
Çanakkale ruhu, birlik beraberlik ruhudur.
Çanakkale ruhu, düşman ne kadar güçlü ve kuvvetli ve sayıca üstün olsa da, iman duygusunun bütün bu maddi güce meydan okuma destanıdır.
Çanakkale ruhu İslam coğrafyasının yekvücutta atan kalp haline büründüğü ruhtur.
Afganistan, Suriye, Irak, Mısır, Libya, Arabistan gibi birçok İslam Devleti ve beldesinden Müslümanlar İslam kardeşliği ruhuna bürünerek şehadete koşmuşlardır. Neden? Din için, devlet için…

Ve Gazze, Kudüs, Filistin… Çanakkale'ye gidenler çok iyi bilir; Gazze, Kudüs, Filistin gibi Mescid-i Aksa topraklarından nice Müslümanlar, İslam kardeşliği ruhu ile tâ o zamanın şartlarına rağmen Çanakkale'ye geldiler. Türk Mehmet, Kürt Mehmet ve Arap Mehmet kucak kucağa şehit oldular. İşte İslam kardeşliği budur.

Bugün bize en çok lazım olan “İslam kardeşliği ruhudur.” Nitekim Gazze'den dönemin zor şartlarına rağmen çıkıp Çanakkale'de şehit olmaya gelenlerin torunlarına, bugün biz gidemiyoruz. İsrail istediği gibi vuruyor. Dünyada eşi benzeri görülmemiş bir katliam, soykırım yapıyor. İslam coğrafyası ise izliyor, hatta izlemekle de yetinmiyor, ticaret yapmaya devam ediyor. Elbette yaptıkları ticaretle katliama ortak oluyor, ancak İslam kardeşliği ruhu olmadığından dolayı bırakın yardım etmeyi düşmana yardım edecek kadar acizleşmiş durumda. İşte, İslam kardeşliğinin önemi…
Eğer biz İslam kardeşliğini tesis edebilseydik, Müslümanlar bütünüyle birleşse, İsrail'i tükürüğünde boğar.

Bugün Gazze’de yaşanan Çanakkale’den çok farklı değil. O dönemde de dünyanın en teknolojik silahları ve büyük ordularıyla geldiler, bugün de aynı şekilde dünyanın en teknolojik silahları ve ikiyüzlü büyük ordularıyla geldiler. O gün birlik beraberlik ruhuyla püskürttük, bugün ise sadece Gazze’nin mücahitleri düşmanlarını püskürtüyor. Öyle ya ne demişti Mücahit Ebu Ubeyde? “Allah kimi bu şerefe uygun görürse, ona yardım yaptırır.” Demek ki İslam coğrafyasında Mescid-i Aksa'ya layık tek bir yönetim kalmamış ki sadece Mücahitler eliyle İslam’ın izzeti ayakta tutuluyor.

Bugün Müslümanlar yeniden birleşmelidir. Nitekim batının siyonist devlet başkanları bir bütün olarak birleşmiş ve İsrail'e destek veriyor. Bu desteği kırmanın ve mazlum olan Filistin'in yanında yer almanın ancak İslam kardeşliği ile olacağını asla unutmamak gerekiyor. Aksi halde ahirette zaten bunun cezasını çekeceğiz, dünyada da sessiz kalanlar eninde sonunda cezasını çekecektir.

Bugün günlerden Çanakkale… Kucak kucağa şehitlerin yattığı, metrekareye 4.000'den fazla merminin düştüğü, mermilerin havada birbirine isabet ettiği ve tek dişi kalmış canavarın yani batının Anadolu'yu işgal yıldönümü… Ve dersini aldığı…

Allah'ım!
Çanakkale'de nasıl ki batılılar birleştiler ve dünyanın en büyük gücü ile üzerimize geldiler. Bizler birlik ve beraberlik duygusu ile onları yendik. Bugün de sen Gazze, Doğu Türkistan başta olmak üzere bütün İslam coğrafyalarına musallat olmuş tek dişi kalmış canavarları bertaraf etmeyi bizlerin eliyle bize nasip eyle.
Ya Rabbim! Müslümanların izzetini, şerefini ve haysiyetini bizlerin eliyle ayakta tut.
Ya Rabbim! Korkak ve makamına düşkün Müslüman devlet başkanlarının makamlarını yerle bir et ve o makamlara senin rızanı birinci esas yapan adil yöneticiler nasip et.
Ya Rabbim! Gazze’de Filistin'de ve Doğu Türkistan'da Müslüman kardeşlerimizin üzerine sabır yağdır ve mücahitleri muzaffer eyle. Bizleri de fiili, kalbi ve kavli duada muzaffer kıl.

Ya Rabbim! Çanakkale'de dedelerimiz zulmün karşısında haykırabildiler ve düşmanı geri püskürttüler. Düşmanı yerle bir ettiler. Bugün Gazze’de bizlere cesaret ver, basiret, feraset, ihlas ve gayret ver. Biz de düşmanı Gazze'ye gömelim ve Müslüman kardeşlerimizi, özellikle de Mescid-i Aksa'yı özgürlüğüne kavuşturalım.
Ya Rabbim! İsrail'i yerle bir etmeyi bizlere nasip eyle ve destekçilerini de kahru perişan eyle. Âmin

Gerek Çanakkale gerek Gazze gerekse diğer İslami coğrafyalarda şehit olan tüm şehitlerimizi rahmetle yad ediyor ve Rabbimin kendi yolunda bize de şehadet nasip etmesini niyaz ediyoruz.

Özür Notu:
Özür dileriz Gazze, özür dileriz Kudüs. Çanakkale'ye siz geldiniz, ama biz size gelemedik. Özür dileriz.

Adnan Kalkan
[email protected]
Twitter: @adnankalkan01
YouTube: Adnan Kalkan
instagram: adnankalkan01

Facebook: adnankalkan01