İsrail'in, Hamas'ın başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonu sonrası Filistin'de yeniden başlattığı katliam saldırıları sürüyor. İsrail ve Hamas'ın ateşkes anlaşmasının ardından Dünya Sağlık Örgütü'nden (DSÖ), Gazze için yeni bir açıklama geldi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hamas ile rehinelerin serbest bırakılması konusunda anlaştıklarını açıklayarak, "Rehineler aşamalar halinde serbest bırakılacak" demesi ve Hamas ile İsrail'in anlaşmasının ardından Gazze'de 4 günlük ateşkes ilan edildi.

'KALICI ATEŞKESE İHTİYAÇ DUYULUYOR'
DSÖ Doğu Akdeniz Bölge Ofisi Direktörlüğü tarafından Gazze ve Sudan'daki sağlık durumuna ilişkin çevrim içi basın toplantısı düzenlendi.

ABD'li senatör Graham: İsrail, Gazze'ye atom bombası atmalı ABD'li senatör Graham: İsrail, Gazze'ye atom bombası atmalı

Toplantı, dün İsrail'in ablukası ve yoğun saldırıları altındaki Gazze'de evinin bombalanması neticesinde hayatını kaybeden DSÖ çalışanı Dima Abdullatif Mohammed Alhaj için bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.

DSÖ Doğu Akdeniz Bölge Ofisi Direktörü Ahmed Al-Mandhari, burada yaptığı konuşmada, Gazze'de siviller için hiçbir bölgenin güvenli olmadığını belirtti.

Gazze'de masum sivillerin ölümlerinin önlenmesi gerektiğini vurgulayan Al-Mandhari, Gazze için kalıcı ateşkese ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Al-Mandhari, "Gazze'de insanlar sağlık hizmetleri ile barınma ve korunma olanaklarından mahrum bırakılıyor. Gazze nüfusunun neredeyse 4'te 3'ü ülke içinde yerinden edilmiş ve aktif çatışmalardan kaçmak için birçok kez yer değiştirmiş durumda." dedi.