Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katolik Hristiyanların ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Fransuva ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Dava adamı Şevket Yılmaz, vefatının birinci yılında rahmetle anılıyor Dava adamı Şevket Yılmaz, vefatının birinci yılında rahmetle anılıyor

Yapılan telefon görüşmesinde 20. güne girilen İsrail-Filistin Savaşı ele alındı. İsrail'in orantısız gücünün ve ağırlaşan insan hakları ihlallerinin el alındığı görüşme için Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan açıklama gerçekleştirildi.

Yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in Gazze'ye yönelik hiçbir kutsal metinde yeri olmayan saldırılarının katliam boyutuna ulaştığını, uluslararası toplumun yaşananları görmezden gelmesinin insanlık adına utanç verici olduğunu, tüm devletlerin bu insanlık dramına karşı ses yükseltmesi gerektiğini ifade etti.

'HERKES BU ÇABALARA DESTEK VERMELİ'

Erdoğan, üç semavi dinin kutsal mekanlarını barındıran bölgede, kalıcı barışın ancak 1967 sınırlarında, başkenti Doğu Kudüs olan, bağımsız, egemen ve coğrafi bütünlüğe sahip bir Filistin devletinin kurulması ile mümkün olacağını söyledi. Türkiye'nin Gazze'ye insani ve tıbbi yardımların ulaştırılması için büyük çaba gösterdiğini aktaran Erdoğan, yardımların sivillere kesintisiz ulaştırılması konusunda herkesin bu çabalarına aktif destek vermesi gerektiğini belirtti.