Bismillahirrahmanirrahim

Yaratıcımız, Yaşatıcımız ve Yöneticimiz Allah’ımıza hamd, Önderimiz, Sevgili Resulümüz Hz. Muhammed (s.a) Efendimize, tüm Resul Efendilerimize, izinden gidenlere, Ehlî Beyti’ne, Ashabına, canımız Ana ve Babamıza, Allah (c.c)’ın ilke ve inkılabı İslam’a tabi olan Mü’min kardeşlerimize, Din ve Vatan muhafızı Şehit ve Gazilerimize salat ve selam olsun!

Yargı yolu ve silahlı darbelerle, Gezi Parkı isyanı ve binbir türlü karanlık planla yıkamadıkları iktidarımızı seçim sandığında yıkmak için ekonomik saldırıları başlattılar! 2000’li yılların maddi, manevi ve siyasi sıkıntıları sebebiyle ve bilhassa mutfak yangınıyla iktidara gelen kardeşlerimizi yeni bir mutfak yangınıyla devirmek için sosyal medya ve her türlü mecrayı kullanarak yalan ve iftiralarını devam ettiriyorlar!  

Özellikle son 3 yıldır (Korona, kapanmalar, aşılamalar, gıda tedarik zincirlerini kırmak, enerji krizileri) gibi bir çok enstrümanı kullanarak tüm devletlerin ekonomilerini hedef aldılar! Emperyalistlerin yeni bir küresel finans sistemine geçiş gibi derin planlarının olduğunu bildikleri halde ve tüm dünya ekonomik darboğaza girilmişken; ‘’istemezuk muhalefeti’’ her türlü gayri ahlaki saldırılarına devam ediyorlar! Tek bir amaçları var bu iktidarı yıkmak!

Savunmada, sanayide, sağlıkta, ulaştırma ve çevrecilikte çok başarılı hizmetlere imza atan iktidarımızı; geçmişi yani yetmiş sente muhtaç ve çalışanların maaşlarını deprem yardımlarıyla ödeyen eski Türkiye’deki sıkıntıları yaşamamış gençlerimizin oylarıyla yıkmak istiyorlar! İlk denemelerinde Ankara ve İstanbul gibi Büyükşehir Başkanlık seçiminde kısmen de başarılı oldular! Halkımızın desteğiyle ülkemizi ve milletimizi yönetim emanetini yirmi senedir deruhte eden iktidarımız bu oyunları bozmak için çalışanlarımıza, emeklilerimize, çalışamayanlarımıza desteklerini devam ettirmek için gayret içinde! Ama hepimiz şunu iyi bilmeliyiz ki; baş belamız  ana mikrop faiz ateşini söndürmeden, üretimi artırıp, israfı kaldırmadan Enflasyon ve Devalüasyon yangınlarını hiçbir iktidar asla söndüremez!
İktidarımızın bugünlerde Taşeron İşçi kardeşlerimizi kadroya alma çalışmalarına çok sevindik! Ama Diyanet İşlerimizde taşeron gibi çalışan  Kur’an-ı Kerim Fahri Öğretmenlerimizin  ve Vekil İmamlarımızın kadrolara alınması da elzemdir!
Cumhurbaşkanımızın sık sık tekrar ettiği ”Dindar Nesil” Projesinin uygulayıcı muallimleri olan bu kardeşlerimiz, bu moralsizlikle beklenen Asım’ın neslini nasıl yetiştirecekler?
Bu kardeşlerimizin yıllarca asgari ücretin yarısı maaşlarla nasıl geçindiklerini nasıl çile çektiklerini biliyor muyuz? Hastalandıkları veya izinli oldukları zaman resmi tatillerde maaşları kesilen sigortaları ödenmeyen bu mağdurların dualarını alma zamanı gelmedi mi? Maliye Bakanımız, bu kardeşlerimizi en iyi tanıyan dertlerini bilen bir kardeşimiz! Bir çok kurumun ödenekleri artırılırken, spor ve kültür etniklerine milyonlar ayrılırken Fahri Ve diğer vekil öğretmenlerimiz ve Vekil İmamlarımıza asıl kadroya geçmeleri ülkemizin ekonomisine nasıl yük olabilir?

Camilerimizin Mihrab ve Minberini teslim ettiğimiz Vekil İmamlarımıza ve nesillerimizi emanet ettiğimiz Fahri Hocalarımıza ve vekil öğretmenlerimize bu haksızlık reva mıdır? Bu kardeşlerimiz hak istemiyorlar sadece haklarını istiyorlar! Maddi İmkânsızlıktan evlenemeyen bu kardeşlerimizin yuva kurma, evlat edinme hakları yok mudur?

Hastalandıkları veya izine ayrıldıkları zaman maaşları kesilen bu ilim ve irfan Ordusu mazlum ve mağdur kardeşlerimize ne zaman haklarını iade edeceğiz? Aynı yerde asıl kadroda olan görevli mesai arkadaşları 15 bin liraya kadar maaş alırken bu kardeşlerimizin daha düşük maaş almaları ve sosyal hakların bir kısmından mahrum edilmeleri haksızlık ve büyük bir zulüm değil mi?
Milli Şairimizin “Hak namına haksızlığa asla tapamam” sözünü hayatında bizzat yaşamış, 28 Şubat  Post Modern darbeci zalimlerin darbeleriyle gazilik şerefine nail olmuş ve vatanımın ve ailemin hasretiyle Hicret Nimetini tatmış kardeşiniz olarak feryat ediyorum! yetkili ve etkili kardeşlerimi “Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste” atasözüyle uyarıyorum!  
Bunun içinde; “Süresiz Nafaka” zulmünü ”Genç yaşta Evlenenlere” mahkûmiyet zulmünü “Kadının beyanı esastır”  zulmünü “Arabulucu sistemini kaldırarak Boşanmayı kolaylaştırma” zulmünü ve aynı işte çalışanlara ve aynı görevi yapanlara “ayrı maaş adaletsizliği” zulmünü acilen kaldırmalıyız çağrısı yapıyorum.
Bu İlim ve İrfan Ordusu Vekil İmam ve Kur’an-ı Kerim Kurslarımızın Fahri Öğretmenlerimizi, Okullarımızdaki Vekil Öğretmenlerimizi de taşeronlar gibi asıl kadrolara almalıyız ki beddualar dualara dönüşsün!  
Bu adaletsiz uygulamaları kaldırmak için Diyanet İşleri Başkanlığımızın Maliye Bakanlığına yaptığı ve hala netice alamadığı çalışmaları yakinen takip ediyoruz. Maliye Bakanlığı’nı yeni çıkacak torba yasada kadroya alınacak sayıları altı yüz bini aşan taşeronlarla birlikte Diyanet’te çalışan ve sayıları 20 bini geçmeyen Vekil ve Fahri Görevlileri ve vekil öğretmeni kardeşlerimizi de dahil etmeye çağırıyoruz!
Her Cuma Hutbelerde dinlediğimiz “Şüphesiz Allah, adaleti (hâkim kılmayı ve uygulamayı), ihsanı (görevini tastamam yapmayı ve iyilik ehli olmayı), yakınlara (ihtiyaçlarını karşılayacak oranda) bağışta bulunup bakmayı emreder; hayasızlıktan (Faiz, kumar ve Zina gibi) fuhşiyattan,  kötülük ve fenalıklardan, azgınlık ve zorbalıklardan sakındırır. Ve bu kötülükleri yasaklamayı emrediyor! Umulur ki öğüt alıp düşünürsünüz diye size öğüt vermektedir.” (Nahl S.90 ) İlahi Ültimatomunu nefsimize Ailemize, Devletimize ve tüm yöneticilerimize uygulamayı Allah’ımız ihsan buyursun. Ve mağdur ve mazlumların haklarını iade etmek için çalışanların ve sahip çıkanların daim yar ve yardımcısı olsun!
Allah’ımız, İslam ve İnsan düşmanları Nifak ve İnkar ehline karşı daim yar ve yardımcımız olsun. Amiin

Nefsimizde, ailemizde ve ülkemizde “İslam Sözleşmesi ”nin uygulanması, Mescid-i Aksa'mızın, Osmanlıcamızın özgürlüğü, tatil olması dileğiyle Cuma Bayramımız mübarek olsun. 

Selam, sevgi ve duayla... 

Şevki Yılmaz 

www.sevkiyilmaz.net 

Twitter: @sevkiyilmaz 

Facebook: @sevkiyilmaztr @sevkiyilmaz1955 

İnstagram: sevkiyilmaztr