Irak ve Suriye'deki ABD üslerine yönelik saldırılar devam ederken Irak Hizbullah'ından çarpıcı bir ABD açıklaması geldi.

Ketaib Hizbullah Genel Sekreteri Ebu Hüseyin Himeydavi, konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Ketaib Hizbullah'ın, Gazze'deki mazlum halka kararlılıkla, kendi iradesiyle ve başkalarının hiçbir müdahalesine maruz kalmadan destek verme kararı aldığına dikkat çekilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

'İRAN, AMERİKAN İŞGAL GÜÇLERİNE YÖNELİK SALDIRILARA KARŞI ÇIKIYORDU'
"Özellikle İslam Cumhuriyeti'ndeki (İran) kardeşlerimiz, bizim cihad konusunda nasıl çalıştığımızı bilmiyorlar ve Irak ve Suriye'de Amerikan işgal güçlerine yönelik baskı ve tırmandırmaya sıklıkla karşı çıkıyorlardı. İnsani ve ideolojik görevimizi yerine getirmeye kararlı olarak, en zor ve en ağır koşullarda, hukuk ve ahlaki standartları dikkate alarak, akılcı, düşünceli ve dikkatli bir şekilde çalıştık.

Yasa kabul edildi! Irak'ta eşcinsel ilişkiler hapisle cezalandırılacak Yasa kabul edildi! Irak'ta eşcinsel ilişkiler hapisle cezalandırılacak

HİZBULLAH, ABD ÜSLERİNE SALDIRILARINI ASKIYA ALDI
İşgal güçlerine (ABD) karşı askeri operasyonları askıya aldığımızı duyuyoruz. Gazze'deki halkımızı başka yöntemlerle savunmaya devam edeceğiz."

Açıklamada, Hizbullah milislerinden ABD tarafından herhangi bir eylemin meydana gelmesi halinde "pasif savunmada" olmaları istenildi.

ABD'DEN HİZBULLAH'A YANIT
ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, Irak Hizbullah'ının saldırıları askıya alma kararına ilişkin yaptığı açıklamada, "Eylemler sözlerden daha etkilidir." dedi.