Özellikle metro projelerini sahiplenme konusunda büyük bir çaba sarfeden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, son olarak sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Üsküdar Belediyesi'nin 2018'de yaptığı meydan projesini sahiplendi.

Her yağmurda denizle birleşen Üsküdar'ı bu problemden kurtaran Üsküdar Belediyesi'nin çalışmasını kendi yapmış gibi gösteren İmamoğlu, paylaştığı videoda, "Üsküdar ve çevresine 12 saatte metrekareye 100kg’dan fazla yağış düştü. Altyapı yatırımlarımızın önemi dün gece bir kez daha ortaya çıktı. Önceki yıllarda, çok daha az yağışta sular altında kalan Üsküdar’da her şey çok farklıydı." ifadelerini kullandı.

Hilmi Türkmen'den cevap gecikmedi

Duruma tepki gösteren Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, İmamoğlu'na gereken cevabı kanıtlarıyla verdi. 2018'de kendisiyle konu hakkında yapılan röportajı paylaşan Türkmen, İBB ve Ekrem İmamoğlu'nun söz konusu proje ile uzaktan yakından alakasının olmadığını söyledi.

İstiklal Caddesi'nde yeni dönem İstiklal Caddesi'nde yeni dönem

"Siz aday gösterilmeden önce sorun çözüldü"

Türkmen, "Sn. Ekrem Bey! Bu sorun 2018 sonu, siz daha İBB adayı bile gösterilmeden çözülmüş, ortadan kalkmıştı. O günlerde yaptığımız bir paylaşımımızdan gerçeği herkes bir daha görsün! Bomboş geçen 5 yılı perdeleyeceğinizi mi zannediyorsunuz! Size bir soru sormak istiyorum; Bırakın yapmayı, kıyısında köşesinde bile bir iziniz bir emeğiniz olmayan işlere 'Biz yaptık' diyerek, bomboş geçen 5 yılı perdeleyeceğinizi mi zannediyorsunuz! Deniz bitti Sn. Başkan, şimdi gerçeklerle yüzleşme zamanı!" ifadelerini kullandı.