Allah, kendi yolunda çarpışırken öldüren ve öldürülen müminlerin canlarını ve mallarını, karşılığında cennet vermek üzere satın almıştır. Bu, Allah’ın Tevrat’ta, İncil’de ve Kur’an’da yer almış gerçek bir vaadidir. Kim Allah’tan daha fazla sözüne bağlı olabilir! O halde yaptığınız bu alışverişten ötürü sevinin. İşte büyük bahtiyarlık da budur(Tevbe Sûresi 111. Ayet).
İsmail Heniyye...
Her türlü senaryo ile terörist gösterilmeye çalışılan Hamas Siyasi Büro Yöneticisi. Geçen ömrü çile ile dolu bir Mü'min, bir Mücahit. Bu ayet sanki ona ve dava kardeşlerine inmiş. Hastanede yaralıları ziyaret ederken, İsrail terör örgütü tarafından yapılan bir saldırı ile 3 yetişkin evladı ve torunları şehit edildi. Metaneti ve imanı yüzüne yansımış. Ne ağlamak ne üzülmek duygusu vardı yüzünde. Sadece şükür ve nimete erişmiş bir duruşu var. Şimdiye kadar ailesinden yani yakınlarından 60 civarı şehit vermiş. Ama inancını kaybetmemiş, duruşundan taviz vermemiştir. Çünkü biliyor ki İslâm bedel dinidir.
Bu nasıl bir dava şuuru Allah'ım! Bu imanlı ve teslim olmuş kulları hangi eğitim sistemi yetiştirdi? Ey Milli Eğitim Bakanlığı, gidin bu sistemi bize getirin. Başta da benim evlatlarıma uygulayın.
İsrail saldırıda şehit ettiği bu canlar ile İsmail Heniyye ve Hamas'a diz çöktüreceğini sanıyordu. Ama bakın ne diyor bu mücahit ve Mü'min İsmail Heniyye:
"Düşman, oğullarımı öldürerek duruşumuzu değiştireceğimizi düşünüyorsa yanılgı içindedir.
Oğullarımın kanı Gazze'de şehit olan insanlarımızın kanından daha kıymetli değildir, çünkü hepsi benim evlatlarımdır.
Tereddüt etmeyeceğiz, geri çekilmeyeceğiz, Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın özgürleştirilmesi için yolumuza devam edeceğiz."
“Bütün halkımız, çocuklarının kanıyla ağır bir bedel ödedi, ben de onlardan biriyim. Ailemizin 60'a yakın ferdi şehit oldu.
Üç oğlumun ve bazı torunlarımın şehadetiyle bizlere bahşettiği bu şereften dolayı Allah'a şükrediyorum.”
Şehadet şereftir. Bu şeref herkese nasip olmaz. İsmail Heniyye ve Hamas bu şerefe talip oldu ve Allah da bu şerefe onları layık gördü.


Ne demişti Rabbimiz?
"Mü'minlerden öyle adamlar vardır ki, Allah’a verdikleri söze sâdık kaldılar. İçlerinden bir kısmı verdikleri sözü yerine getirmiştir (şehit olmuştur). Bir kısmı da (şehit olmayı) beklemektedir. Verdikleri sözü asla değiştirmemişlerdir." (Ahzab Suresi 23.Ayet). Bize de bu şuuru nasip eyle Allah'ım...


Ve siz ey İslâm ümmeti ve özellikle devlet yöneticileri!
Uyuyun siz ey İslâm âlemi. Uyuyun ey İslâm devletlerinin aciz yöneticileri... Allah sizi Mescid-i Aksa ve Kudüs savunmasına layık görmemiş. Çoğunuzu Amerika ve İsrail'in uşağı olmanız sebebiyle zelil etti. Ümmetin gönlünde rezil etti. Netanyahu, "bizi durduracak hiç bir güç yok, Refah'a kara saldırısı başlatacağız" diyor. Size bir avuç İsrail ile meydan okuyor. Hiç mi şerefinize, imanınıza, kanınıza dokunmuyor? Netanyahu kimse yok dese de kahraman ve izzetli Hamas var. Mücahitler var. Ama siz yoksunuz. Allah size bu şerefi layık görmedi. Zararın neresinden dönersek kardır deyip ya bu zilletten vazgeçersiniz veya cehenneme odun olursunuz. Titreyin, uyanın, kendinize gelin.

Ebu Ubeyde "Allah kimi bu şerefe layık görürse ona yardım yaptırır" sözü ile izzetli duruşun özetini söyledi aslında. Ve Hamas'ın izzetli, şerefli mücadelesini...

Bizler malımızla, canımızla, duamızla Mescid-i Aksa ve Kudüs özgür olana kadar Hamas'ın yanındayız. Bedel ödemekten asla korkmuyoruz. Nitekim cennet karşılığında canlarımızı ve mallarımızı Allah'a sattık. En büyük şeref ise şehadet. "Acaba yarın ne olur" diye kaygımız yoktur. Batı'nın alçak propagandasına da aldanmayız. Hamas ümmetin izzetidir, şerefidir, namusudur, haysiyetidir. Hamas iki yüzlülerin yüzlerini açığa çıkarmıştır. Tarafları belli etmiştir: mücahitler ve siyonistler.
Şimdi bu ümmet İsmail Heniyye'nin gösterdiği fedakarlığı, metaneti, cihad ruhunu göstermelidir. Aksi halde zillet içinde perişan olup gidecektir.
İsmail Heniyye mücahidimizi tebrik ediyorum. Nitekim şehadet şerefine kavuşan evlat için ancak tebrik sunulur.
Rabbim Filistin'de Mescid-i Aksa ve Kudüs'ün özgürlüğünü bize nasip eylesin. Nice Selahaddin Eyyubiler yetiştirip Alem-i İslam'ın izzetini yeniden inşa etmeyi bizlere nasip eylesin. Âmin.

Adnan Kalkan

[email protected]

Twitter: @adnankalkan01

YouTube: Adnan Kalkan

instagram: adnankalkan01

Facebook: adnankalkan01