İran istihbaratına bağlı ajanlar ve hücreler, Türkiye’deki İsrail vatandaşlarına yönelik kaçırma ve suikast timleri kurdu.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), İran istihbarat hücrelerini tespit etti ve bu çabaları boşa çıkarttı. Türkiye’de gerçekleşen İsrail-Türkiye ve İran arasındaki casus savaşını İsrail Başbakanı Naftali Bennett doğruladı.

İRAN İSTİHBARAT BAŞKANINI GÖREVDEN ALINDI

İran ajanları, Türkiye’deki İsrail vatandaşlarını kaçırmak ve İsraillilere suikast düzenlemek için timler kurdu. MİT, bu ajanları tespit etti ve yakaladı. İsrail vatandaşları zarar görmeden İran istihbarat hücreleri çökertildi. Daha sonra İran’da gizli silah, SİHA, füze ve nükleer enerji projelerinde çalışan 6 mühendis ve bilim insanı ölü bulundu. Başta İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanlığı mensubu olmak üzere, Devrim Muhafızları’na bağlı üç üst rütbeli subay hayatını kaybetti. İran önce MOSSAD’ı suçladı, ardından Devrim Muhafızları İstihbarat Başkanı Hüseyin Taib’i görevden aldı.

İSRAİL BAŞBAKANI BENNETT TEŞEKKÜR ETTİ

Geçen hafta İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid, MİT’e ve Türk yetkililere teşekkür etti: “İsrail vatandaşları bugün güvendeyse ve sağ salim İsrail’e dönebiliyorsa, Türkler sayesindedir.” Dün ise İsrail Başbakanı Naftali Bennett, Türk güvenlik güçlerine ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ettiği videoyu, İsrail Başbakanlığı resmi Twitter hesabından yayınladı: “Geçen aylarda Türk güvenlik güçleriyle birlikte yoğun bir çaba harcayan İsrail güvenlik güçlerine teşekkür ediyorum. Özellikle son haftalar oldukça yoğun geçti. İstanbul ve Türkiye’nin geri kalanında İsraillilere yönelik saldırı çabaları boşa çıkarıldı. Başarıya ulaştık ve insanların hayatını kurtardık. Özellikle Türkiye’deki İsraillilere yönelik saldırı çabalarını boşa çıkartmada ortak hareket eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyorum.”