TFF Süper Lig’de forma giyen tüm futbolcular arasından seçim yapılarak kurulan kadrolarla rakiplerinizi alt etmeye çalıştığınız bu harika oyunda kendinizi futbol dünyasının merkezinde hissetmeniz hiç zor değil. Çünkü kurduğunuz kadrolar direkt olarak diğer oyuncular ile maç yapmıyorlar. Futbolcuların gerçek dünyadaki performansları en iyi takımı belirliyor. Bu da bugüne kadar yaşamadığınız bir heyecan anlamına gelmekte. 

Arkadaşların İle Beraber Futbolun Keyfini Yaşa

Petrol Ofisi Sosyal Lig’in en önemli özelliklerinden bir tanesi herhangi bir oyuncu sınırının bulunmuyor olması. Klasik futbol oyunlarında aynı anda tek bir rakip ile yarışmanız mümkün oluyor. Ancak burada aynı anda binlerce farklı rakip ile mücadele içerisinde olabiliyorsunuz. Arkadaşlarınız ile Petrol Ofisi Sosyal Lig oynamaya karar verdiğinizde ise muhteşem bir mücadele sizleri bekliyor.

Oyuna başladığınız anda arkadaşlarınız ile aranızda sürekli olarak kadroları ve futbolcuları konuşmaya başlayacaksınız. Ortaya çıkan futbol ortamı sizi adeta cezbedebilir. Futbolcuların istatistiklerini karşılaştıracak ve neden bu futbolcuda karar verdiğinizi arkadaşlarınızla tartışabileceksiniz. Uzun süren keyifli muhabbetler ve muhteşem bir oyun heyecanı Petrol Ofisi Sosyal Lig ile birlikte sizleri bekliyor olacak. 

Doğru Taktik İle Doğru Kadro Kur

Futbolda kadronuza futbolcu seçmeye başlamadan önce hangi  taktikle oynayacağınıza karar vermeniz gerekiyor. Sonrasında bu taktik için en uygun futbolcuları belirlemeniz gerekli. Oyun içerisinde de kadro kur aşamasından önce taktiğinizi belirlemek çok daha doğru bir karar olacak. Taktik konusunda ise oldukça özgür olduğunuzu söylememiz gerekli. Oyun içerisinde sizlere sunulan çok farklı taktikler  bulunuyor. Bunlar arasından istediğiniz seçip futbolcular konusunda kararınızı vermeye başlayabilirsiniz.

Seçtiğiniz taktiği her hafta aynı tutma şartı yok. İsterseniz her haftayı farklı  taktikle oynayabilirsiniz. Burada oyuncu tercihleri çok önemli olacak. Bu hafta çok etkili olacağını düşündüğünüz iki forvet oyuncusu varsa tek forvetli bir taktikle oynamak size sorun yaratabilir. Bu yüzden seçmeyi düşündüğünüz oyunculara uygun bir taktik  belirlemeniz mümkün olacak. Birkaç dakika içerisinde tüm bu etmenleri bir araya getirerek harika bir kadro kuracaksınız. 

Takım Bütçeni En İyi Şekilde Kullan!

Oyunu oynarken basit bir kadro kur maç yap sistemi olmadığını söylemiştik. Kuracağınız takımın birçok farklı yönden başarılı olması gerekiyor. Takımı kurarken yalnızca oyuncu seçimi yapmıyorsunuz. Futbolcuların maliyetlerini de karşılayabiliyor olmanız gerekli. Sizlere başlangıç aşamasında verilen bütçeyi kadroya uygun bir biçimde dağıtmanız gerekiyor. Belirli bölgeleri en iyi oyuncularla doldurup kalan kısımları boş bırakmak gibi bir şansınız yok.

Bütçeyi dengeli bir şekilde kullanmak sizlerin elinde olacak. Ancak bu ligimizin yıldız oyuncularına yer vermeyeceğiniz anlamına gelmiyor. Dilerseniz 1-2 pozisyonda en iyiler ile oynayıp diğer pozisyonları daha ortalama futbolcular ile geçebilirsiniz. Burada alınacak olan puanlarda futbolcunun karşısında oynadığı takım da önemli olacağından her zaman en iyi oyunculara yönelme şartınız olmayacak. 

Kadronu Güncellemeyi Unutma!

Oyunun merkezinde kadro kur işlemi yatıyor. Haliyle oyun da sizlerden düzenli bir biçimde kadronuzu kurmanızı istemekte. Oyunun ilk gününde bir kadro kurup sezonun tamamını bu kadarı ile yürütebilirsiniz. Ancak oyuna hiç girmeden bunu yaparsanız kazanmanız son derece zor. Çünkü oyuna girip kadroyu güncellemek her haftaya 10 puanla başlamak anlamına geliyor. Aksi halde bu puanı alamıyor ve rakiplerinizin gerisinde kalıyorsunuz.

Kadronuzu güncellerken baştan aşağıya yepyeni bir kadro seçebilirsiniz. Kadronuzdaki oyuncuyu değiştirirken belli başlı ödemeler yapmanıza gerek olmayacak. Bütçenizi rahatlıkla kullanabileceksiniz. Yapacağınız küçük değişiklikler ile kadronuzu gelecek haftaya hazır hale getirmeniz mümkün. Sonrasında alacağınız puanı beklemeye başlayın. Maçların tamamlanması ile birlikte güncel puanlar açıklanacak ve sıralamalar belirlenecektir. 

Yedek Futbolcular Hayat Kurtarır!

Oyun içerisinde ilk 11’in dışında yedek futbolcular belirleme hakkınız da bulunuyor. Bu hakkınızı kullanma zorunluluğunuz yok. Bütçenizin tamamını as kadronuz için harcayabilirsiniz. Ancak yedek futbolcular seçtiğinizde bu futbolcuların daha fazla puan toplaması durumunda toplam puanınız bu futbolcuya göre belirlenecektir.

Kadronuzda riskli tercihler yaptığınızda aynı pozisyon için farklı futbolcuları yedeğe çekebilirsiniz. Böylece olası bir düşük puan alma durumunda yedek oyuncunuz sizleri kurtarmayı başaracaktır. Tabi ki bunun belli başlı handikapları da var. Yedek oyunculara ayırdığınız bütçe yerine as kadronuza daha iyi oyuncular almanız mümkün. Fakat çok yüksek bir performans beklediğiniz, bedeli de düşük olan bir futbolcuya kadronuza bu şekilde yer verebilir ve şansınızı deneyebilirsiniz. 

Kaptanını Doğru Belirle PlayStation 5 Senin Olsun!

Oyun içerisinde kadro kur aşamasının en önemli kısımlarından bir tanesi kaptan belirleme. Bildiğiniz üzere futbol takımlarının her zaman kaptanları oluyor. Liderlik özelliği olan oyuncuların kaptanlığında futbol takımlarının performanslarında çok önemli değişimler yaşanabilmekte.

TFF, transfer dönemi tarihlerini açıkladı TFF, transfer dönemi tarihlerini açıkladı

Petrol Ofisi Sosyal Lig oynarken de kaptanların bu seviyede etkileri olabiliyor. Oyun içerisinde kaptan olarak belirleyeceğiniz oyununun aldığı puan iki ile çarpılmakta. Haliyle TFF Süper Lig’de haftanın en değerli oyuncusunu kaptan olarak belirlemişseniz puanınız çok kolay bir biçimde yükselecek. Böyle bir durumda rakiplerinizin sizi alt etmesi için diğer tüm futbolcularda sizden daha iyi bir performans göstermesi gerekiyor.

Kaptan seçimini kusursuz yaparsanız rakiplerinizin sizi geçmesi zor olacağından haftayı lider bitirebilirsiniz. Haftanın liderin verilen PlayStation 5 hemen size doğru yola çıkacak.

https://play.google.com/store/apps/details?id=air.com.dogus.sosyallig&hl=tr

https://apps.apple.com/tr/app/sosyal-lig/id725481540?l=tr