Kanada, Alberta'nın başbakanı Danielle Smith, kendisine yöneltilen "Artık Covid aşılarının virüsün bulaşmasını durdurmadığını ve genç, sağlıklı insanlarda milyonlarca ani ölüme neden olduğunu anladığımıza göre, hükümetin otoriter muamelesi için Alberta eyaleti adına özür dileecek misiniz" sorusunu cevapladı:

"Şu an özür dileyebilirim. Aşı statüsünden dolayı uygunsuz bir şekilde ayrımcılığa maruz kalan herkes için çok üzgünüm” dedi . Aşı durumları nedeniyle işlerinden kovulan herhangi bir devlet çalışanı için ve geri dönmek isterlerse onları memnuniyetle karşılarım.

Ayrıca; Smith, tecrit suçlarıyla suçlanan tüm Albertalılara yasal bir af çıkarmayı düşündüğünü belirtti.

AÇIKLAMALARI SONRASI GEREK ANA AKIMDA GEREK SOSYAL MEDYADA HEDEF HALİNE GELDİ

Aşının ağır yan etkilerini ve gerek bulaş gerek hastalıkla mücadeledeki eksikliğini özrüyle tasdik eden Başbakan, açıklamalarıyla büyük teknoloji şirketlerinin hedefi haline geldi.

Geçen hafta Smith, Facebook'un hesabını açıklanamaz bir şekilde birkaç günlüğüne askıya aldığını duyurdu.

Şevki Yılmaz, Hamas'ın siyasi lideri Halid Meşal'i ziyaret etti Şevki Yılmaz, Hamas'ın siyasi lideri Halid Meşal'i ziyaret etti

Smith, Twitter'ın sahibi Elon Musk ve Meta CEO'su Mark Zuckerberg'i etiketlediği tweet'inde, "Büyük teknoloji ve hükümet sansürü dünya çapında ifade özgürlüğü için bir tehlike haline geliyor" ifadeleriyle onları protesto etti.

Haberin kaynağı için...