Katar Emiri Temim bin Hamed Al Sani, konseyin açılış konuşmasında İsrail'in tüm siyasi, etik ve insani değerleri ihlal ettiğini altını çizdi.

Katar Emiri konuşmasında, "Masum silahsız sivillerin sistematik ve kasıtlı olarak öldürüldüğü bu iğrenç suçun devam etmesine izin vermek uluslararası toplum için bir utançtır" dedi.

Emir konuşmasında İsrain'in Gazze'deki eylemlerine ilişkin, "Bu İsrail tarafından işlenen bir soykırımdır" yorumunda bulundu.

Katar Emiri ayrıca, Filistinlilerin 'haklı davalarına sadık kaldıkları' için takdir edilmeleri gerektiğini sözlerine ekledi ve tam ve kalıcı bir ateşkes çağrısında bulundu.

Emir açıklamalarında, meşru müdafaa ilkesinin İsrail açısından geçerli olmadığını belirterek İsrail'in gerçekleştirdiği katliamlara ilişkin uluslararası soruşturma çağrısını yinelediğini dile getirdi.

New York Times'tan Yahya Sinvar raporu: İsrail'in zaferini engelleyen iradeli bir komutan New York Times'tan Yahya Sinvar raporu: İsrail'in zaferini engelleyen iradeli bir komutan

Temim konuşmasında ayrıca, 'her milletten, dinden ve milletten sivillerin hedef alınmasını kınadığımızı bir kez daha yinelediğini' zikretti.