İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hamas'ın ateşkes teklifine ilişkin ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından basın toplantısı gerçekleştirdi.

"EMİR VERDİK"
Soykırım suçlusu Netanyahu, ateşkes ve karşılıklı esir takası teklifi sunan Hamas'ın isteklerini kabul etmenin İsrail için yeni bir kıyıma yol açacağını savunarak, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentine saldırıya hazırlanması için orduya emir verdiklerini söyledi.

Gazze'nin güneyinde 1 milyondan fazla yerinden edilmiş Filistinli sivilin sığındığı Refah kentine ilişkin şu sözleri sarf etti:

"İsrail ordusuna, (Gazze'nin güneyi) Refah ve merkezdeki kamplarda saldırıya hazırlanması için emir verdik"
"GAZZE KASABI" KOLTUĞUNU KAYBETMEMEK İÇİN DAHA ÇOK MÜSLÜMAN KANI İSTİYOR!
Gazze Şeridi'ndeki İsrailli esirlerin ailelerine seslenen Netanyahu, Hamas'ın taleplerinin "gerçek dışı" olduğunu savunarak, askeri baskıyı sürdürmenin esirleri getirmek için tek seçenek olduğunu, Hamas'ın taleplerini kabul etmenin esirleri serbest bırakmayacağını, "bilakis yeni bir kıyıma yol açacağını" ileri sürdü.

1 AY İÇİNDE SAVAŞI KAZANACAKLARINI İDDİA ETTİ
İsrail Başbakanı Netanyahu, Gazze'ye yönelik saldırıların birkaç ay içinde sonuç vereceğini iddia ederek hedeflerinden dönmeyeceklerini kaydetti.

Columbia Üniversitesi'nde öğrenciler Hamilton Hall binasına girdi Columbia Üniversitesi'nde öğrenciler Hamilton Hall binasına girdi

Hamas'a karşı zafere yakın olduklarını Blinken'a aktardığını dile getiren Netanyahu, bu zaferin Orta Doğu'da yansımaları olacağını vurguladı.