1921 ANAYASASI
66 seçim bölgesinden 422 temsilcinin katıldığı 1. Meclis  23 Nisan 1920’de dualarla açıldı. 15 Nisan 1923’de son oturumunu yapan  bu 1. Meclis İstiklal savaşını yönetti.

20/1/ 1921 tarihli ve 23 maddeden  oluşan  TEŞKİLÂTI ESASİYE KANUNU’nu yani Anayasa’yı yürürlüğe koydu.

Bu Anayasa’nın ikinci maddesi, “İcra kudreti ve teşri salâhiyeti milletin yegâne ve hakikî mümessili olan Büyük Millet Meclisinde tecelli ve temerküz eder.” iken  29.10. 1923’de yani Cumhuriyetin ilan edildiği gün Mustafa Kemal’in Cumhuriyeti de içine  alan değişiklik teklifinin kabulü ile şöyle olur:

“Türkiye Devletinin dini, Dini İslâmdır. Resmi lisanı Türkçedir.”
Bu  1921 tarihli Anayasanın 7. Maddesi ise İslam Şeriat kanunlarının uygulanması görevini Büyük Millet Meclisine verir. Okuyalım:

“Ahkâmı şer’iyenin tenfizi, umum kavaninin vaz’ı, tadili, feshi ve muahede ve sulh akti ve vatan müdafaası ilânı gibi hukuku esasiye Büyük Millet Meclisine aittir… “

Özetlersek Cumhuriyet ilan edildiğinde Türkiye Devletinin dini, Dini İslâmdır ve Ahkâmı şer’iyenin tenfizi (İslam Şeriat kanunlarının uygulanması) Büyük Millet Meclisinin görevleri arasındadır.

 1924 ANAYASASI
Başta Mustafa Kemal olmak bir avuç kadronun seçtiği/seçtirdiği 332 sandalyeli 2. Meclisin kabul ettiği 20/4/1924 tarihli  ve 105 maddeden oluşan 1924 Teşkilat-ı Esasiye Kanunu’un yani Anayasası’nın 2. Maddesi,  1921 Anayasası’nın ikinci maddesinde olduğu gibiydi ve şöyleydi:

“Türkiye Devletinin dini, Dini İslâmdır; resmî dili Türkçedir; makarrı Ankara şehridir.”
1928 yapılan ilk değişiklikle “Türkiye Devletinin dini, Dini İslâmdır” kaydı kaldırılır ve 1937 yapılan değişiklikle de şöylece belirlenir:

“Türkiye Devleti, Cumhuriyetçi, milliyetçi, halkçı, devletçi, lâik ve inkılâpçıdır. Resmî dili Türkçedir. Makarrı Ankara şehridir.”

Bu ikici meclisin hazırladığı  Anayasanın  26. maddesi de 1921 Anayasa’sının 7. Maddesi  gibiydi ve şöyleydi:

“Büyük Millet Meclisi ahkâmı şer’iyenin tenfizi, kavaninin vaz’ı, tadili, tefsiri, fesih ve ilgası, Devletlerle mukavele, muahede ve sulh akdi, harb ilânı… ı gibi vezaifi  bizzat kendi ifa eder.”

Ve bu madde  10/4/1928 tarihli değişikle şu hali alır:
“Büyük Millet Meclisi kavaninin vaz’ı tadili, tefsiri, fesih ve ilgası…”

***

Özetlersek 1924 Anayasası’nın 2. ve  26. maddelerine göre de Türkiye Devletinin dini, Dini İslâmdır ve Ahkâmı şer’iyenin tenfizi (İslam Şeriat kanunlarının uygulanması) Büyük Millet Meclisinin görevleri arasındadır.

İHANET Mİ SÖMÜRÜ MÜ?
1924 Anayasa’sına göre bile Devletin Dini İslam iken ve İslam Şeriati kanunlarının uygulanması Büyük Millet meclisinin görevleri arasında yer alırken KURUCU İRADE çiğnenerek  Ülkemizde  İslam’a ve  bin yılık kültüre aykırılık ve karşıtlık başlar.

YAPILAN DEVRİMLER
1925 şapka kanunu çıkarılır ve İstiklal mahkemelerinin 1925’de başlayan  ikinci dönemiyle siyasi cinayetler işlenir.

İsviçre’den çevrilen  Medeni Kanun  17 Şubat 1926′da yürürlüğe girer.

Onu İtalya’dan alınan Türk Ceza Kanunu izler. Ardından 1928’de harf devrimi gelir.  Türk mûsikisi eğitimi yasaklanır, Ezan’ın herkesin  bildiği evrensel nitelikli orijinaline el uzatılır. 

Deneme için atılan demokrasi adımları halkın ayaklanarak devrimleri devirmesine sebep olabileceği korkusuyla bastırılır.

HIYANET-İ VATANİYE KANUNU İHANET EDBİLMEK İÇİN DEĞİŞTİRİLMİŞTİ
İstiklal savaşını yöneten 1. Mecliste oluşan KURUCU İRADE Hıyanet-i Vataniye kanunu ile değerlerini koruma altına almıştı. Yukarıda açıklanan devrimlerin yapılması bu kanuna göre vatana ihanet suçu oluşturacağı için 29 Nisan 1920’de Büyük Millet Meclisi’nce  çıkarılan Hıyanet-i Vataniye kanununun birinci maddesi 15 Nisan 1923 ve 25 Şubat 1925’de iki defa değiştirilir. Bu kanun 12 Nisan 1991’de yürürlükten kaldırılmıştır.

  • Değiştirilen  1. Madde: “Makam-ı muallâ-yı hilâfet ve saltanatı ve memalik-i mahrusâ-i şahaneyi yed-i ecanipten tahlis ve taarruzatı def-i maksadına ma’tuf olarak teşekkül eden Büyük Millet Meclisi’nin meşruiyetine isyanı mutazammın kavlen veya fiilen veya tahriren muhalefet veya ifsadatta bulunan kesan, hain-i vatan addolunur.”

(Yüce hilafet ve saltanat makamını ve Padişahın başı olduğu Osmanlı Devleti topraklarını düşman elinden kurtarmak ve yapılacak taarruzları engellemek için kurulmuş bulunan B.M.M.’nin meşruiyetine fiilen veya yazı veya sözle karşı koyanlar vatan hainidirler.)

MAKSADIMIZ
Ölümünün hemen öncesi ve sonrasında kendi  kadrosu tarafından itilen ve unutulan ama Demokrat Parti’nin Anıtkabir’i inşası  ve 5816 sayılı yasayı çıkarması ile yeniden iktidara getirilen Kamâl Atatürk, şahsiyet-i maneviyesiyle iktidarını günümüzde de korumakta ve sürdürmektedir.

Yürürlükteki Anayasanın özellikle ikinci maddesine dokunarak KURUCU İRADE ruhuyla Kamâlizmle yüzleşemeyecek  kişiler, iktidarda ve ana muhalefette de olsalar 85 milyon olan milletimizi kuşatıcı özgürlükçü bir Anayasa yapamazlar.

Türkiye’yi İslam ve Türk dünyasının öncüsü ve organizatörü kılarak yüceltemezler.

Bizim amacımız ise Kurucu İrade doğrultusunda İslam’ın yücelmesi ve Ülkemizin yükselmesidir.