“Müslüman, Müslümanın kardeşidir. Ona zulmetmez, haksızlık yapmaz, onu düşmana teslim etmez. Müslüman kardeşinin ihtiyacını gideren kimsenin Allah da ihtiyacını giderir. Kim bir Müslümandan bir sıkıntıyı giderirse, Allah Teâlâ o kimsenin kıyamet günündeki sıkıntılarından birini giderir. Kim bir Müslümanın ayıp ve kusurunu örterse, Allah Teâla da o kimsenin ayıp ve kusurunu örter” (Buhari, Mezalim 3; Müslim, Birr 58.) der Efendimiz (ASM).

Gazze savaşı devam ediyor. Müslümanlar katliama uğruyor. Şehitlerin cenazelerini köpekler yiyiyor. Bir avuç zalim ve katil terör örgütü İsrail karşısında 58 İslam ülkesi lideri fiili anlamda adım atamıyor. İsrail başteröristi Netanyahu “makamlarınızı korumak istiyorsanız susun” demişti. Onlar da susuyor. Dünyevi makamları uhrevi makamlara tercih etmiş olmalılar. Yoksa vicdan ve iman nasıl insanı susturur? 58 İslam ülkesi lideri 1 İsrail teröristbaşı Netanyahu’ya karşı duramıyor.

Size sesleniyorum ey İslam devleti liderleri!

Rabbimiz yüce kitabında  " Mü'minler ancak kardeştirler. " (Hucurât sûresi, 10), diyor. Müminlerin kardeşliği ve bir vücudun azaları gibi oluşu birçok İslami kaynakta defaatle vurgulanıyor. Siz Mü’minlere kardeş olamadınız mı ey Müslüman ülke yöneticileri?

 İsrail yıllardır istediği zaman duruyor istediği zaman vuruyor. Nüfusu 10 milyon dahi olmayan, sağdan soldan toplanarak İsrail'e gelen hırsızlar, kendi tabiriyle yerleşimcilerden oluşmuş terör örgütü. 58 İslam ülkesinin lideri Ebu Ubeyde diliyle savaşta kadınların getirdiği yardımı, gıdayı da mı, suyu da mı Gazze'ye götüremiyorsunuz ey Müslüman ülkelerin yöneticileri!

 İslam'da izzet, ahlak, karakter, şahsiyet, namus, iman söz konusuyken, sizler de bunların hangisi kaldı da bu zulme sessiz kalıyorsunuz ey İslam ülkeleri liderleri!

 Yönettiğiniz devletlerde her gün protestolar yapılırken, sizler kendi halkınıza dahi kulak vermeden, televizyonlarda İsrail'in zulmünü hangi ahlak, hangi iman ile izliyorsunuz ey İslam devletlerinin liderleri!

Sokaklarda şehit ettikleri Müslümanların cesetleri yerdeyken ve onları almaya gidenleri de öldüren İsrail teröristlerini televizyonda izlerken hiç mi haysiyetinize dokunmuyor ey İslam devletlerinin liderleri!

Şehit edilen Müslüman Gazzelilerin cesetlerini köpekler yerken, hiç mi imanınıza dokunmuyor ey İslam devletlerinin liderleri!

Müslüman kadınlara saldırıp çarşaflarını, üzerlerinden çıkarırken hiç mi namuslarınıza dokunmuyor ey İslam devletlerinin liderleri!

Müslümanlar Gazze’de köpek mamalarını dahi bulup yiyemezken, siz kuş sütü eksik olmayan israf sofralarında olmanız hiç mi vicdanınıza dokunmuyor ey İslam devletlerinin liderleri!

“Hamas ile savaşıyoruz” deyip Hamas’la başa çıkamayan ama bütün hedefi Gazze’yi ele geçirip Arz-ı Mevud hedeflerine ulaşmak için sivilleri bombardımana tutan İsrail'e karşı hiç mi cesaretiniz yok mücadele etmeye ey İslam devletlerinin liderleri!

Büyük bir kısmınız zaten İsrail'in jandarmalığını yapan Amerika ve İngiltere’nin eliyle yani yardımıyla liderlik koltuklarında oturduğunuzu zaten biliyoruz da, yahu hiç mi dininize sadakatiniz kalmamış, hiç mi Allah'tan korkmuyorsunuz İsrail'den korktuğunuz kadar ey İslam devletlerinin liderleri!

Sadece 3 İslam Devleti barış gücü adı altında Gazze’ye asker çıkarsa, en az 30 devlet dahi buna dâhil olur. Aranızda hiç mi buna liderlik yapacak yok ey İslam devletlerinin liderleri!

Biraz onurlu durup, Amerika'dan korktuğunuzdan daha fazla Allah'tan korktuğunu fiilen gösterip, petrol vanalarını kesseniz, batıya ve Amerika'ya vuracağı darbeden dolayı İsrail'i frenlemek için bir adım atmaya hiç mi cesaretiniz yok ey Arap devletlerinin liderleri!

Bir avuç Gazze Müslümanları gerek halkıyla gerekse Hamas ile yani mücahitlerle dünyaya meydan okuyor. Tarihe şanlı Mute Savaşı’nı tekrar yazıyor. Gerisin geri kaçan münafıklar gibi geride duran her kim varsa elbette Allah belasını verecektir ve siz bu onurlu mücadeleye hiç mi destek vermeyeceksiniz ey İslam devletlerinin liderleri!

“Allah bu şerefe kimi layık görürse, ona yardım yaptırır” diyen Ebu Ubeyde sizden yardım talep etmese de, kadınlar gibi siz su ve gıda da mı götüremeyeceksiniz ey İslam devletlerinin tesirsiz liderleri!

Uyanın ve kendinize gelin. Yoksa bu ateş eninde sonunda zalimleri yakacağı gibi zulme sessiz kalan işbirlikçi veya sessizleri de yakacaktır. Yaklaşık 4 aydır sessizliğiniz yeter artık uyanın, titreyin ve kendinize gelin!

İcra makamındasınız. Halklar gibi sizler sadece protesto ile kurtulmasınız. Vebaliniz büyük. Eğer siz fiilen yardım etmeyecekseniz, sınır kapılarını açın ki, Mü’minler elbette Gazze’ye kadar gidecektir.

Adnan Kalkan
[email protected]
Twitter: @adnankalkan01
YouTube: Adnan Kalkan
instagram: adnankalkan01

Facebook: adnankalkan01