Görür, "Bu bir hayat meselesi. Her şeyden önce ülkenin beka meselesi. Eğer biz bu depremlerle ilgili gerekeni yapmazsak, hele ki Marmara Bölgesi deprem nedeniyle yıkılır, ekonomik açıdan çökerse, Türkiye’nin ekonomik bağımsızlığı ve siyasi bağımsızlığı da tehdit altına girer. Omuz omuza, kol kola el birliği ile ülkemizi depreme hazırlamalıyız" şeklinde konuştu.

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Kahramanamaraş merkezli depremlerin 1. yılı nedeniyle katıldığı FOX TV canlı yayınında önemli açıklamalarda bulundu. Cumhur İttifakı'nın İstanbul adayı Murat Kurum ile yaptığı görüşmeye değinen Görür, "Bizim birlikte başlattığımız, ülkedeki kentlerimiz depreme dirençli olsun el birliği ile bunu başaralım, depremde insanlarımız ölmesin kampanyasına Sayın Murat Kurum da dahil oldu" dedi.

'Deprem ülkenin beka meselesi'
Murat Kurum'un kendisine danışmanlık teklif ettiğin belirten Görür şöyle devam etti:

Kelime-i Tevhid yazılı bayrağı zorla almak isteyen provokatörün ifadesi ortaya çıktı Kelime-i Tevhid yazılı bayrağı zorla almak isteyen provokatörün ifadesi ortaya çıktı

"Göreve geldiğimiz takdirde ülkeyi depreme dirençli yapacak her türlü çalışmanın içinde olacağız dediler. Sayın Kurum, bana danışmanlık teklif etti. Bu bir hayat meselesi. Her şeyden önce ülkenin beka meselesi. Eğer biz bu depremlerle ilgili gerekeni yapmazsak, hele ki Marmara Bölgesi deprem nedeniyle yıkılır, ekonomik açıdan çökerse, Türkiye’nin ekonomik bağımsızlığı ve siyasi bağımsızlığı da tehdit altına girer. Omuz omuza, kol kola el birliği ile ülkemizi depreme hazırlamalıyız."

'Bilgi birikiminizden faydalanmak istiyorum'
Murat Kurum da daha önce yaptığı açıklamada, "Naci Görür'ü aradım ve bilgi birikiminizden faydalanmak istiyorum dedim. Biz bu konuda sizinle çalışmak istiyoruz dedim. İnşallah kazandığımızda da böyle değerli bilim insanlarımızla birlikte hep birlikte irade ortaya koyacağız." ifadelerini kullanmıştı.