Televizyoncu Uğur Dündar'ın sosyal medya hesabı üzerinden Sultan Vahdettin'i hedef alan açıklamalarına Sultan 2. Abdulhamit'in dördüncü kuşak torunu Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu'ndan cevap gecikmedi.

Şevki Yılmaz'dan '31 Mart sonrası' yazısı: Şayet ders aldıysak... Şevki Yılmaz'dan '31 Mart sonrası' yazısı: Şayet ders aldıysak...

''SULTAN AHDETTİN KAÇARKEN SANDIK DOLUSU MÜCEVHER...''

Dündar, ''Sultan Vahdettin İngiliz zırhlısı Malaya ile kaçarken, beraberinde sandık dolusu mücevher, 3 bin Osmanlı altını ve haremini de götürdü. İtalyan Rivierası olarak ünlenen San Remo'da, ölümüne kadar 40 odalı bir köşkte yaşadı.'' iddiasını ortaya attı.

''BİRAZ NAMUS VE ŞEREFİN VARSA...''

Dündar'ın iddialarını asılsız olarak niteleyen Osmanoğlu, ''Uğur Dündar'a! Kaçtı dediğiniz dedem Vahdeddin Han ki ''Önce milletim ve devletim sonra ben ve ailem'' diyerek vatanından hicret etmiştir. Kalan maaşını hazineye geri iade edip (belgelerle sabit) vatanından öylece hicret etmiştir ki dedem Vahdeddin Han hakkında Mustafa Kemal dile! O öldüğü gün "Dünyanın en dürüst ve namuslu siyaset adamı vefat etti. İsteseydi Topkapı Sarayı'nın hazinelerini alır tekrar üstümüze bir ordu kurar gelirdi lakin yapmadı." demiştir. Biraz namus ve şerefin varsa götürdüğünü iddia ettiğin şeyleri kayıtlarsın lakin sizde bahsettiğim hiçbir duygu yok! Yalan ve iftiradan başka.'' açıklamasında bulundu.