Şeytan Pes Etmeyecek!..

Kendini 28 Şubat mağduru olarak tanıtan Adem Yıldız isimli şahıs, kısa sürede whatsApp, sosyal medya ve internette fenomen oldu. Onun acıklı hikayesini izleyenler kalplerindeki iman ateşi ve İslam’ın kendilerine yüklemiş olduğu erdemden ötürü videoyu hüsn-ü zan ile izleyip akıllarından Adem Yıldız’ın insanları hassas noktalarından yakalayıp kendi emelleri için kullanan biri olduğunu akıllarından dahi geçirmedi. Oysa Human Movie Team'ın yayınladığı videoda dergi dağıttığı için her gün dayak yediğini ifade eden Adem Yıldız, daha önce Bodrum'da kendisini kaymakam olarak tanıtmış kaymakam olarak ilçeyi yönetmiş yalanı ortaya çıkınca da yakayı ele vermiş ve sahte kaymakamlıktan tutuklanmış.

(Merak edenler habere bu linkten uşılabilir. https://www.habervakti.com/genel/28-subat-magduruyum-dedi-dolandirici-cikti-h59351.html)

Yeri göğü yaratan yüce Rabbimiz Enam Suresi 82. Ayette "İman edenler ve imanlarını zulüm ile karıştırmayanlar... İşte güven onlarındır ve doğru yolu bulanlar da onlardır." Buyuruyor. 

Bir algı ile daha karşı karşıyayız. Bu videoyu ne için yaptılar amaçları ne idi sosyal medyaya tam olarak kim servis etti bilmiyorum ama çok iyi toplum mühendisliği yaptıklarının altını çizmeliyim. Hani hatırlar mısınız? 90'lı yıllarda daha internet bu kadar gelişmediği dönemlerde evimizden çıkarken kapılarımızın önünde bir not bulurduk. Not da bir dua ve o duanın hemen devamında bu bildiriyi (notu) 5 gün içerisinde 10 kişiye ulaştırırsan Allah sana şu, şu, şu, kapıları açacak zengin olacaksın. Yapmaz isen misliyle cezalandırılacaksın şeklinde bir not. Sonra garibim bulduğu bu notu Hızır Aleyhiselam getirmişçesine çoğaltır, 10 kişiye, O 10 kişi 100 kişiye, O 100 kişi 1000 kişiye ve böylelikle katlana katlana bu not herkese ulaşır. Sonunda ne olur biliyor musunuz? Notu alıp çoğaltıp dağıtanların Beklentileri ile alakalı koskoca bir hiç!.. Ama o notu yazıp kapının önüne bırakan için durum böyle değil. Çünkü O bu saatten sonra amacına ulaşmanın zafer kahkahalarını atmakla meşguldür. Notu çoğaltıp beklenti içine girenler notu yazandan değil yaşamına dair eksikliklerinin giderilmesini bizzat Allah’tan istemiştir. İstekleri yerine gelmeyince de hayal kırıklığına uğramışlar ve her defasında bu hayal kırıklığı katlanarak artmış, insanların dinden soğumasına sebep vermiştir. Bu durum günümüzde teknolojinin gelişmesiyle internet ve sosyal medya aracılığıyla hat safhaya ulaştı. Bu bildiriler artık sosyal medya sayfalarında cirit atıyor. Amaç Allah'tan bir şey istediğinizde bakın yerine gelmiyor. Aslında haşa Allah yoktur, dinden bir hayır gelmiyor dedirtmenin başka bir yoludur insanlara. Bu işin arkasında ise misyonerlik faaliyetleri yapanlar var. Müslümanı dinden çıkarmak Protestanlar tarafından çok makbul sayılan bir iştir. Çünkü, Müslümanları Hristiyan yapmak, çok zordur. Zira Müslümanlar, her şeyden önce ananelerine son derece sadıktır.

Bunu bilen Misyonerler çeşitli yolları denerler mesela;

  • Müslümanlar genellikle fakirdir. Fakir bir Müslümana bol para vererek veya ona bir Hristiyan yanında iş imkânı sağlayarak, kendisini Hristiyanlığa teşvik ederler!
  • Müslümanların çoğu, din ve fen alanlarında araştırma yapmadıkları için kulaktan dolma anlatımlar ile hareket ederler. Oysa yüce kitabımız Kuran-ı Kerim’i bizden daha iyi bilen Protestanlar zayıf tarafımızı bularak buradan saldırırlar ve aklımızı karıştırırlar. (vb)

İşte bu tür videolarla da Müslümanlar arasındaki birlik ve beraberliği yok ederek İslam'ın üzerinde hassasiyetle durduğu güven temelli duvarları yıkmanın başka bir adı ve yoludur. Şimdi bu saatten sonra bu videoyu yaparak kim ya da kimler internet ağına servis etti? O’nu bulup gerekli cezalandırmanın yetkililer tarafından verilmesi elzemdir.

Unutmayınız şeytan bizi Allah ile aldatabilir..

Bazen bu videoda olduğu gibi gelir..

Bazen başka bir kılıkta..

Selam ve dua ile Allah'a emanet olunuz..