Taksim Camii'ndeki semineri tepkiler üzerine iptal edilen Haham Mendy Chitrik hakkında 5G Virus News bir dizi iddia ortaya atmıştı. Söz konusu iddiaların ardından Türk Yahudi Toplumu'ndan Chitrik'e destek mesajı geldi.

'CHİTRİK SAYGIN BİR DİN ADAMI'

Türk Yahudi Toplumu'ndan yapılan açıklamada, ''22 yıldır toplumumuzun bir bireyi olan Rav Mendy Chitrik, başta Aşkenaz sinagogumuz olmak üzere, bir çok konuda özveriyle hizmet eden , gerek toplumuzun ve gerekse Türkiye’mizin tanıtımına katkılar sunan saygın bir din adamımızdır, Son dönemlerde kendisi ile ilgili bazı sosyal medya sitelerinde paylaşılan, gerçek dışı, haksız ve provokatif yayınları üzüntüyle izliyor ve kınıyoruz. Saygılarımızla duyururuz.'' ifadeleri kullanıldı.

Filistin'e destek veren dünya şampiyonu Akyüz'den 'madalya' tehdidine tepki: Beni korkutamazsınız! Filistin'e destek veren dünya şampiyonu Akyüz'den 'madalya' tehdidine tepki: Beni korkutamazsınız!

'TÜRKİYE YAHUDİLERİ CHABAD'LA BİRLİKTE Mİ HAREKET EDİYOR?'

5G Virüs News, Türk Yahudi Toplumu'nun açıklamasının ardından yaptığı açıklamada ''Bildiğimiz kadarıyla Türk Yahudi Toplumu’nun CHABAD ile bir ilgisi bulunmuyor. Burada söz konusu olan CHABAD örgütünün yasadışı, başta ülkemiz olmak üzere küresel faaliyetleridir. Ayrıca, “gerçek dışı” bir tane beyanımız olmadığı gibi, henüz CHABAD hakkında yazdıklarımız %1 bile değil! Yine dünyada, Yahudi topluluğunuz dışında CHABAD’ı böyle bir savunma gereği duyan bir başka topluluk olmadı. Bu bağlamda, eğer Türkiye vatandaşı olan Yahudi yurttaşlarımız CHABAD ile birlikte hareket ediyorsa bunu da ivedilikle bilmek isteriz.'' ifadeleri kullanıldı.