Televizyon programlarının ardından youtube üzerinden de yayın hayatına devam eden başarılı programcı Bülent Deniz, eşcinsel terapisti psikolog Hüseyin Kaçın’la Türkiye gündemini meşgul eden 'eşcinsellik' konusunu ele aldı.

EŞCİNSELLİK BİR LOBİ FAALİYETİDİR

Deniz’in eşcinsellikle ilgili sorularını cevaplayan Kaçın, ‘’Eşcinsellik kaçınılmaz olarak artık Türkiye’nin yüzleşmesi gereken bir konu. 2000’ler öncesi de bu konu vardı ve üstü örtülüyordu. 2000’lerden sonra artık bir şekilde dernekleştiler, örgütleştiler. Bu artık bir lobi faaliyetidir. Türk toplumu artık bu gerçeği halı altına süpüremez. Bu gerçekle yüzleşecek, toplum yetmez, devletin bütün kurumları bu konuda kendini sorgulamalı’’ ifadelerini kullandı.

KİMSE EŞCİNSEL OLARAK DOĞAMAZ

Eşcinselliğin doğuştan var olamayacağını belirten Kaçın, ‘’Çocuğun psikolojisi anne rahminde gelişmeye başlar. Anne ve babanın erkek çocuğuna ve kız çocuğuna yaklaşımı çok önemli ve bu konuda bilinçli olunmalı. Anne ve baba ilişkisi sağlıklı değilse sorun tam olarak burada başlar. İnsanın cinsel kimliğini oluşturması gerekiyor. Cinsel kimliğin oluşum sürecinde sosyolojik süreçler sizi şekillendiriyor. Sonra psikolojik süreçler, sonra siz ortaya biyolojik cinsiyetinizi koyuyorsunuz. Genetik anlamda kimse eşcinsel olarak doğamaz.’’ İfadelerini kullandı.

ÇOCUKLARINIZIN PSİKOLOJİSİNE DİKKAT

Çocuğun psikolojik gelişiminde ailenin önemine değinen Kaçın, ''Doğduğu andan itibaren çocuk anneye yapışık bir hayat yaşıyor. Burada baba süreç içinde varlığını çocuğa hissettirmeli. İşte burada pasif bir baba çocuğun anneyi kutsamasına neden oluyor. Çocuk babayla özdeşim kuramıyor. Bir çocuğun psikolojisi bozulduğunda sapma alanları vardır. Hiçbir çocuk ‘benim psikolojim bozuk’ demez. Ama tırnak yeme varsa psikolojik sorun vardır. Altına işemek de psikolojik bir sorundur. Daha derin bir travma varsa çocuk saçını yolmaya başlar. En büyük sinyal çocuğun dışkı kaçırmasıdır. Hiçbir çocuk anne ve babasını suçlayamaz. Çocuk psikolojisinde suçlu olan çocuğun kendisidir.'' ifadelerini kullandı.

HaberVakti