Siyasiler içerisindeki en renkli simalardan birisi olan AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, yine sürekli gündem olan Atatürk konusu hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Atatürk kavramının Türkiye'de her zaman için bir takım çevreler tarafından ekmek ve iş kapısına dönüştürüldüğünü söyleyen Çamlı, 'Atatürk'e benzemeyen adam' olarak tanınan Göksel Kaya'yı "Atatürk işportacısı" olarak gördüğünü aktararak, Gazi'yi tarumar etmenin bunlar tarafından bir sektöre dönüştürüldüğünü söyledi.

GÖKSEL KAYA SADECE İŞPORTACI

"Atatürk işportacısı, Atatürk esnafı, Atatürk kobisi, Atatürk tüccarı, Atatürk işadamları var. Üst seviyede alıp satıyorlar. M. Kemal'in sırtına binmişler, onun üzerinden para kazanıyorlar. 2500 liraya kitap satıyorlar. Sözcü'nün fitneci bir köşe başı yazarı var. Onlar üst sınıf tüccarı, ama Göksel kaya o İzmir'deki vatandaş Atatürk işportacısı oluyor.

SEVMENİN ZORBALIĞI OLMAZ

İnsanlar insanları sevmek zorunda değil. Abdulhamid'i de, Atatürk'ü de. Ama bir dünya görüşümüz var, Bir düşünce atlasımız var. Bir kültürün çocuğuyum. 1400 senelik bir İslam'ın çocuğuyum, Hz. Muhammed (sav)'ın çocuğuyum. Tek önder o'dur diyorum. Yumruğumu havaya kaldırıp sallıyorum bunun için. Böyle bir mefkürenin içerisindeyiim. Emperyalizme karşı verilmiş bu mücadelenin içerisindeyim . Tabii ki benim de kendime göre sevip sevmeme hürriyetim var. Millli Mücadeleyi vermiş olan Mustafa Kemal'i seviyorum ama 1924'ten sonrasındaki CHP uygulamalarını gördükten sonra 'dur bir dakika' dediğim noktalar var.

'Bu Atatürk ilke inkılaplarına aykırı' 'bu cumhuriyet ilkelerine aykırı' deyip duruyorlar. Ne aykırı? Öğrenciye burs vermek mi? Biz belediyelerin bur vermesi için yasa çıkarıyoruz, bu 'ÇAMURİYETÇİLER' önümüze çıkıyor. Hep Atatürk. Bir bırakın adamı yatıyor o yerinde bırakın yatsın. Oku arkasından bir Fatiha. Ben inanıyorum ki M. Kemal toprağın altındayken bunlardan müzdarip olduğu kadar hiç kimseden müzdarip olmamıştır. Diyordur ki 'Allah bana bir ömür verse de şunları bir Kızılay'a kovalasam'. 

10 Kasım'da sabilere secde ettirdiler. Atatürk bündan gurur mu duyacak? Allah'ın karşısında Atatürk bundan gurur mu duyacak, yerin dibine mi girecek? Allahın huzurundasın. Secde edilmesi gereken Allah'ın karşısında sana secde edildiğini görüyorsun. Buna ben de bozulurum Atatürk te Allah'ın huzurunda mahçup olur.

Bunlarla insanları dolduruyorlar sonra Karaköy'de kızcağızın başörtüsüne saldırıyorlar. Sonra kutuplaştıran biz oluyoruz. Erdoğan oluyor."

Haber Vakti