İstanbul’da yapılan son araştırmalar, ibrenin Sayın Binali Yıldırım’a döndüğünü gösteriyor.

Çünkü;

İstanbul seçimlerinin iptal edilmesinden sonra millet, İmamoğlu'nun gerçek yüzünün bir kısmını gördü.

Kendisini eleştirenleri aşağılamaları, devletin valisine küfürle hakaret etmesi, söylediklerini durum değiştiği anda inkar etmesi, agresif tavırları vb sebepler, kendisine olan ilgiyi büyük oranda yok etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi adaylarının karşı karşıya geldiği televizyon canlı yayını da, bu anlamda final oldu. İmamoğlu balonu, bu canlı yayında patladı!

Gerek Tüm Türkiye, gerekse İstanbul halkı, kimin dürüst, kimin başarılı olduğunu apaçık görerek anladı.

İmamoğlu'na çok ağır yükleniliyor, haksızlık yapılıyor diyenlerin bile, toplumun gözünün içine baka baka söylenen yalanların ortaya çıkarılmasından sonra, fikirleri değişti.

Birebir yapılan anketler, küskün ve kırgın olan AK Partili seçmenlerin de bu kez sandık başına gideceğini belirtiyor.

Geçen gün denk geldim; televizyon kanallarından biri, şehrin kalabalık meşhur meydanından canlı yayında röportaj yaparken, Ekrem İmamoğlu'nun "Her şey çok güzel olacak?" sloganını sorduğu vatandaştan şöyle cevap aldı:

"Yahu, ney güzel olacak arkadaş Allah aşkına? Bunların yönettiği kentlerde güzel olan bir tek şey gösterebilir misiniz ki, İstanbul güzel olsun?"

Hakikaten "Bunlar geldi de, her şey çok güzel oldu" dedirten bir tane kent gösterin?!

En gelişmiş, en güzel şehir ilan ettikleri İzmir'de, insanlar, içecek su bulamıyor. 1990'larda İstanbul'da yaşananları, şu an İzmirliler yaşıyor. "İzmir'de su kuyruğu" diye, utanç görüntülerini tüm dünya izliyor. Metrosu sürekli bozuk, insanlara yetmiyor, saatleri düzensiz, aktarmalarda sürekli insanlar birbirine giriyor. Büyükşehir değil, adeta büyük bir köy. Eskiden İstanbul'un Haliç'inde tiksinerek duyduğumuz pis lağım kokusu, İzmir'i buram buram sarıyor. Hele bir de yağmur yağdı mı İzmir bi anda lağım sularıyla karışıp adeta Venedik'e dönüyor!

Muhteşem tarihi eserleriyle her sokağı, bir zaman tüneli olan ve tarihi geleneksel yağlı güreşlerin yapıldığı Serhad şehrimiz Edirne'ye, bi gidin, görün.. Sokaklarından tarihi mekanlara, meydanlarından mesire alanlarına kadar, temiz, düzenli bir yer ve yeni inşa edilen bir tane bir eser gösteremezsiniz.. Binlerce yerli ve yabancı turistin her hafta sonu akın akın geldiği Edirne'de, şehrin caddeleri ve sokaklarında çukurlardan ve bozukluklardan araçlar da, insanlar da yürüyemiyor. Hakeza bir yağmur yağdığında ise, her yer sel.. Selimiye Camii'nin önünde sivrisinekten oturamazsınız!

Çanakkale, Hatay, Burdur, Yalova, Aydın, Zonguldak, Kırklareli, Muğla, Sinop, Tekirdağ ve Giresun'da yıllardır belediyede olmalarına rağmen, hangisinde dillere destan bir icraat yapılmış ki?..

İstanbul'un Şişli ve Avcılar ilçeleri, daha üç ay öncesine kadar çöp dağlarından geçilmiyordu. Belediye işçileri, maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle iş bıraktıkları için, iki ilçeyi de pislik götürmüştü.

"Ben gelirsem her şey çok güzel olacak" diyen Ekrem İmamoğlu'nun belediye başkanı olduğu ilçede yaşayanların, "çok şükür gitti" diyerek bayram etmelerinin sebebi nedir acaba? Bakın neler söylüyorlar!

Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'i hiç örnek göstermesin kimse!

Yılmaz Büyükerşen, beş dönemdir belediye başkanı. 25 yılda yaptıklarını toplasan, Manisa'nın büyükşehir olmasıyla yeni ilçe olmuş merkez Yunusemre ilçesi belediye başkanı Dr. Mehmet Çerçi'nin, sadece 5 yılda yaptıkları kadar bile etmez!

Tek fark, 60 kilometre tramvay yolu yapmış olması! Onu da Sayın Mehmet Çerçi başkan, büyükşehir belediye başkanı olsaydı, 5 yılda onu da Manisa'ya kazandırmış olurdu..

AK Parti'nin ve AK Partili belediyelerin her birinin, ülkenin her karış toprağı üzerinde yaptıkları şaheserler, saymakla bitmez!

"Bız gelirsek yolsuzluk, hırsızlık yapmayacağız" diye ortalığı ayağa kaldırıp, süslü laflarla hava basanlara da inanmayor artık kimse! Yolsuzluk ve hırsızlık yapmadıkları bir tek yer söyleyin?!

Kemal Kılıçdaroğlu, "Hangi partiden olursa olsun tek bir işçinin dahi ekmeğiyle oynamayacağız" diyordu. Daha üç ay olmadan, binlerce işçi Ankara'ya doğru yürüyüşe başladı..

İşçi kıyımı, muhacirlere yardımı kesme ve başörtülülere sosyal alan yasakları dışında herhangi bir icraatlarını duydunuz mu?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olan Mansur Yavaş'ın vaatlerini hatırlayan var mı?:

"Bütün ihaleleri canlı yayında yapacağım. İşçilerimizin maaşlarında ve ikramiyelerinde asla bir aksama olmayacak.

Sözünü tuttu, ihaleleri canlı yayında yaptı. Ama ihaleyi canlı yayında yarışan firmalardan hiçbirine vermedi, gitti ihaleye katılmayan başka bir firmaya âdeta peşkeş çekti!

AK Parti Grup Başkanı Fatih Ünal kardeşim, kendisine bu soruyu Meclis kürsüsünden sordu, ama henüz cevap yok!

İkramiyelere gelince, 24 yıldır ödenen ikramiyeler, ilk kez bu bayramda işçilere ödenmedi, maaşlar aksadı.

Ankaralılar, havuzlardan ve parklardan görüntüler çekip sosyal medyada paylaşıyor. Hepsi yoeun içinde kalmış, kurbağa yuvası olmuş. “Başkan bu pislik ne?” diye soranlara “Onlar Mustafa Tuna döneminden kalma” diye cevap veriyor başkan!!..

Ama heykel dikmede çok başarılı. Bir de sabah akşam heykelleri yıkatıp cilalatıyor. Ne muhteşem bir hizmet(!)

Çanakkale'nin Ayvacı ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesini istisna tutuyorum. Beldenin Belediye Başkanı Sayın Cengiz Balkan, halkın içinde, mütevazi, belediyenin imkanlarını sonuna kadar halka hizmet için kullanmaya gayret eden bir başkan..

Millete tepeden bakan, aşağılayan, horlayan, zulmeden zihniyetin, ülkemiz için, şehirlerimiz için, İSTANBUL için hiç bir vizyonu, projesi olmadığını apaçık gördü millet!

Seçime, lafla değil, hayata geçirdiği ve geçireceği projeleriyle, milletin hizmetine sunduğu olağanüstü eserlerle girecek olan,

sadece bugünün şehrine, bugünün insanına karşı sorumlu olmadığını, bugünden yarını imar etmenin sorumluluğunu da omuzlarında taşıdığını bilen,

klasik belediye hizmetlerinin ötesine geçerek, yenilikler, açılımlar ve özgün çalışmalarla yeni dönemde İSTANBUL'u marka bir dünya kenti haline getirecek sürpriz hizmetlerini devam ettirecek olan,

CUMHUR İTTİFAKI adayı SAYIN BİNALİ YILDIRIM'a tam destek!..