2020 yılında ilan edilen pandemiyle birlikte zorunlu PCR testi ve aşı dayatmasına itiraz eden Amerikan askerlerinin bir kısmı ordudan ayrılmış veya Pentagon tarafından alınan kararla ordudan ihraç edilmişlerdi.

Amerikan ordusu tarafından söz konusu askerlere gönderilen yeni belgede, "Covid-19 aşısı zorunluluğunun kaldırılmasının ardından aşı olmayı reddettiği için ordudan ayrılmış olan eski ordu mensupları askeri kayıtlarını düzenletmek için yeniden başvurabilirler" şeklinde bilgilendirme yapıldı.

Belgede, "göreve geri gelmek isteyen kişiler yerel ordularıyla iletişime geçmeliler" uyarısı yaplırken, "askeri hizmet kayıtlarının güncellenmesi için vatandaşların kişisel kayıtlarının zorunlu aşı yüzünden ayrılış sebebini" belirtmesi hatırlatmasında bulunuldu.

'Netanyahu, UCM'nin kendisi hakkında çıkarabileceği tutuklama emri konusunda çok gergin' 'Netanyahu, UCM'nin kendisi hakkında çıkarabileceği tutuklama emri konusunda çok gergin'

Pandemi sürecine zorunlu aşıyı reddeden ciddi sayıda Amerikan vatandaşı orduya kayıt yaptırmazken, bu sayının aynı sebeple ordudan ayrılanlarla birlikte mevcut asker sayısında yüzde 25 azalmaya sebep olduğu belirtiliyor.