Japonya'da Ogasawara Adaları açıklarında 6,9 büyüklüğünde deprem Japonya'da Ogasawara Adaları açıklarında 6,9 büyüklüğünde deprem

ABD'nin Teksas eyaletinde 2019 yılında bir mağazada Latin Amerikalıları hedef alarak silahlı saldırı düzenleyen ve 23 kişiyi öldüren sanık, 90 kez müebbet hapis cezası aldı.

AA'nın aktardığına göre, El Paso kentindeki bir Walmart şubesinde Latin ABD'lileri hedef alarak silahlı saldırı düzenleyen Crusius'un karar duruşması dün görüldü. Federal Yargıç David Guaderrama, iki gün süren yargılamanın ardından, silahlı saldırıda 22 kişiyi de yaralayan Crusius'u 90 kez müebbet hapis cezasına çarptırdı. Buna göre, Crusius, 45 kez nefret suçu işlemek, 45 kez de ateşli silah kullanmaktan 90 kez müebbet hapis cezası aldı.

'BİRİNCİ DERECEDEN CİNAYET' SUÇLAMASINI REDDETTİ

24 yaşındaki sanık, şubat ayında hakkındaki 'nefret' ve 'silahlı saldırı' suçlamalarını kabul etmişti. Teksas eyaletinde yürütülen ayrı bir davada da idam istemiyle yargılanan Crisus, burada hakkındaki 'birinci derecede cinayet' suçlamasını reddetmişti. ABD'nin Teksas eyaletine bağlı El Paso kentindeki Cielo Vista alışveriş merkezindeki Walmart mağazasında 2019'da düzenlenen silahlı saldırıda 23 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırıda 22 kişi de yaralanmıştı.