Amerikan medyasında ABD eski Başkanı Donald Trump'ı hedef alan agresif yayınlar dışında ABD kamuoyunu tedirgin edici haber ve yorumların da ardı arkası kesilmiyor.

Son sayısında Trump'ı kapak yapan The Ekonomist, eski başkanın büyük bir hesaplaşma başlatacağını iddia ederek "Donaldus imparatorluğu" ifadesini kullandı.

economist

Dergi, Trump'ın ilk döneminin aksine, bu kez daha disiplinli ve ne yaptığını bilen bir yönetim kurmaya hazırlandığını, hedeflerinden birinin "derin devleti" yok etmek için 50 bin kamu görevlisini tasfiye etmek olduğunu ileri sürdü.

TRUMP KAZANIRSA NE YAPACAK?

Derginin baş yazısında, Trump'ın 2024 başkanlık seçimini kazanma ihtimaline dair dikkat çeken satırlar şöyle:

Trump, Cumhuriyetçi Parti adaylığını kazanmaya en yakın aday. ABD de seçimlerin bir kaç on bin oyla kazanıldığını da hatırlamak gerekiyor.

İlk dört yılındaki kaosu ve hayal kırıklıklarını nasıl ortadan kaldıracaklarını bildiklerini sanıyorlar.

Bay Trump'ın 2024'te Cumhuriyetçilerin başkanlık adaylığını kazanması muhtemel. Genel seçimlerdeki zaferin daha da fazla kaosa yol açacağını.

Aslında, America First (Önce Amerika diyenler) popülistlerinden oluşan profesyonel bir birlik, kendilerini Trump'ın ikinci dönemde yönetimin disipline edilmesini ve işleri halletmeye odaklanmasını sağlamaya adadılar. Onlar yolu hazırlıyorlar ve onların çabalarını göz ardı etmemelisiniz.

Putin'den 'İstanbul Anlaşması' açıklaması: Müzakerelerin temelidir Putin'den 'İstanbul Anlaşması' açıklaması: Müzakerelerin temelidir

NATO'ya şüpheyle bakıyorlar ve iklim değişikliğini sınırlamak için tasarlanmış politikaları bir kenara bırakarak “fosil yakıtlarla savaşı sona erdirme” sözü veriyorlar.

Programlarını, önce onbinlerce üst düzey memuru görevden alınabilir hale getirerek derin devleti etkisiz hale getirirlerse hayata geçirebileceklerine inanıyorlar.

Yönetim, sözde muhaliflerinin hepsini görevden alabilmekle, yasal bağımsızlık ilkesini ortadan kaldıracaktır. Eğer öyleyse, Trump'ın kızgınlığı somut bir intikama yönlendirilecek. Bu beklenti tüm Amerikalıları ilgilendirmeli.

TİMETURK