Güçer Kafa yazdı: Bulamaç Güçer Kafa yazdı: Bulamaç

Dava konusu yazı 27.7.2020 tarihinde Yeni Akit gazetesinde yayınlanmıştı. Bunun üzerine, AK Parti Genel Merkezi, AK Parti kadın kolları genel başkanlığı, 80. İl AK Parti İl Başkanlığı Kadın Kolları Başkanları ve KADEM ve KADEM Başkanı ile, bazı AK Parti kadın milletvekilleri suç duyurusunda bulunmuşlar, Ayrıca da AK Parti Genel Başkanlığı  Dilipak’a karşı 500.000 liralık tazminat davası açmışlardı.

İstanbul, K.Çekmece 2. Asliye Ceza Mahkemesi devam ederken, Ankara 35. Asliye Hukuk Mahkemesinde açılan tazminat davasında 100.000 lira tazminata hükmedilmişti. 10.5.2023 de Ankara’daki istinaf mahkemesi oy birliği ile kararı bozarak tekrar ilk derece mahkemesine gönderdi.

80 İl kadın kolları başkanı ve AK Parti Genel Merkezi ile KADEM’in suç duyurusu ile açılan mahkeme ise devam ederken, 14 Eylül 2023’de yargılamanın devamı için gün verilmişti.

Ceza Mahkemesinde bu güne kadar bazı iller geri çekilirken bazı can kayıpları da söz konusu olmuştu. Müştekilerin önemli bir kısmı da görev değişikliği sebebi ile artık il başkanı sıfatı taşımıyor.

Hatırlanacağı gibi, daha önce aynı yazı sebebi ile Halkın Kurtuluş Partisi ve bazı kişi ve kuruluşlar de suç duyurusunda bulunmuş ama bu reddedilmişti. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ise LGBT lilere hakaret ettiği gerekçesi ile üyelikten ihraç kararı vermişti.

İstinaftan gelen karar çerçevesinde Hukuk davasının davayı yeniden açarak Ceza Mahkemesi kararının kesinleşmesinden sonra davayı kaldığı yerden devam ettirerek yeniden karar vermesi gerekiyor.