Başbakan Binyamin Netanyahu liderliğindeki koalisyonun aşırı sağcı isimlerinden Ben-Gvir, bir podcast yayınında yaptığı skandal açıklamalarla katliam talebinde bulundu.

AP’nin aktardığına göre İsrail’in son dönemde saldırılarını azaltmasını eleştiren Ben-Gvir, Gazze’de “her gece 30 ila 40 kişinin öldürülmesi gerektiğini" söyledi.

Ben-Gvir, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sadece acil tehdit oluşturanlar değil, orada yaşamaya layık olmayan insanlar da var. Yaşamamalılar. Onlar insan bile değil.”

ALMANYA VE FRANSA’DAN TEPKİ

Alparslan Kuytul'un Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sözleri yeniden gündem oldu: “Kalemi kırılmıştır”
Alparslan Kuytul'un Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sözleri yeniden gündem oldu: “Kalemi kırılmıştır”
İçeriği Görüntüle

Almanya Başbakanı Friedrich Merz, Ben-Gvir'in bu skandal açıklamalarını kınadı. Hükümet Sözcüsü Sebastian Hille, “Başbakan (Merz), Ben-Gvir'in uluslararası hukuku ihlal eden insanlık dışı çağrılarını şiddetle kınıyor. Bunlar kabul edilemez.” dedi.

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Noel Barrot da Ben Gvir’in “insanlık dışı” açıklamalarını kınadı.

Alman siyasetçi Ben-Gvir'e yaptırım çağrısında bulundu

Almanya'da iktidardaki Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) partisinin dış politika uzmanı ve Federal Meclisteki Hristiyan Birlik (CDU/CSU) grubunun dış politika sözcüsü Jürgen Hardt, Ben-Gvir'e Avrupa Birliği'nin (AB) yaptırım uygulamasını istedi.

‘SINIR AŞILDI’

Başbakan Yardımcısı ve Sosyal Demokrat Parti (SPD) Eş Genel Başkanı Lars Klingbeil, Ben-Gvir’in tutumunu "insanlık dışı" olarak nitelendirdi.

İsrailli bakana yönelik yaptırımların masada olması gerektiğini belirten Klingbeil, Ben-Gvir gibi isimlerin sürekli gerilimi artırdığını vurgulayarak, "Artık bir sınır aşıldı. Federal hükümet, bu konuda açıkça karşı çıkmalı. Ben de burada bunu yapıyorum." ifadelerini kullandı.

Yeşiller Partisi Genel Başkanı Franziska Brantner da "Ben-Gvir’e Almanya’ya giriş yasağı getirilmesi" çağrısında bulundu.