Cihad, İslam'ın  çok önemsediği kavramlardandır. Kur'an'da 32 defa geçer ve önemine vurgu yapılır.

Cihadın geçtiği ayetlerde, bu kavramın sadece savaşı kastettiği ile ilgili bir kayıt yoktur. Cihad, sadece savaşmak değildir!



Cihadın büyük bir kısmı, insanın kötü duygu ve hevesleriyle, nefsiyle ve şeytanla savaşmasını kapsar.

İslamda cihad, hidayet ve adalet eksenlidir, merhamet ve insanı yaşatma temeline dayalıdır. Kesinlikle, zulüm ve zorbalık eksenli değildir, savaş ve öldürme esasına dayanmaz.


Bugün, cihad kavramı arkasına gizlenen ve küresel üst aklın labaratuvarlarında ürettiği terör örgütleri, İslam'ın en temel değerlerini, kirleterek yok etmeye çalıştılar, hala da çalışıyorlar!

Bugün, cihad ile cinayet birbirine karıştı. Eline silah alan herkes, cemaat ya da grup, cihad yaptığını iddia edemez! Zaten bu grupların, İslam'ı itibarsızlaştırmak için İsrai, Avrupa ve ABD'nin barkodlu beslemeleri olan terör örgütleri olduğunu artık dünya kamuoyu apaçık görmüştür.

Cihad, maddi çıkar veya nüfuz elde etmek veya başka halkları sömürmek amacıyla yapılmaz! Cihad, tamamen insani amaçlara yöneliktir.

Cihad kavramı, toplumun olumlu yönde değişmesinde motor görevi görür.

Cihad, zulüm ve azgınlığı yok etmek, ortadan kaldırmak için vardır.


Cihad, Allah'ın zikrini yüceltmek, mabetleri korumak için vardır. 

"Allahu Ekber" kavramı Ortadoğu'da çok kirlenmişti. Büyük Türkiye'nin mücahid halkı, 15 Temmuz'da bu kavramı  zemzem suyu ile yıkayıp yeniden dünyanın önüne koydu.

Cihad, özgürlük ve bağımsızlığı korumak amacıyla yapılır. Zaten özgürlüğümüz ve bağımsızlığımız tehlikedeyse, müslümanların topyekün seferber olması lazımdır!

Bizim şiarımız cihad, kerametimiz şehadettir!...

NE MUTLU CİHADI, YAŞAM TARZI GÖRENLERE!

SELAM OLSUN HAKİKİ MÜCAHİDLERE!