Deneyimli gazeteci Dilipak'ın habervakti.com okurlarına sunduğu ''S.O.S. | Kıyamet savaşı başlıyor mu?'' adlı makalesi:

"Habat Meşiah’ın geldiğini söyledi. İran Cumhurbaşkanı BM Genel kurulunda Mehdi'nin geldiğini açıkladı. Netanyahu ise Yeni Ortadoğu haritasını gösterdi.

Bölge bundan sonra hızla karışmaya başladı. Bugün ise, Gazze’den İsrail hedeflerine yönelik 5000 roket fırlatıldı. Ardından Gazze sınırını geçerek İsrail’in sınır kasabalarına operasyon yaptılar. Tarımla uğraşan yerleşimcilerin yoğun olduğu bölgede kamp için gelen 2000 kadar donanımsız asker de bulunuyordu.

Hamas ve müttefikleri 7 ayrı noktadan saldırdığı görülüyor. Hizbullah’ın da desteklediği, farklı direniş gruplarının örgütlü olarak 5000 kadar roket fırlatması, ciddi bir haberleşmeyi gerektiriyor. Bu konuda MOSSAD’ın zafiyetin de  söz edilebilir.

Ancak bu olayı ABD’de 11 Eylül’de yaşanan olaya benzetenler de var. İsrail bu olayı gerekçe yaparak kendisi için karşı cevabına gerekçe oluşturmuş oluyor. Bunun sonucu nedir*

-Gazze ve Lübnan’daki Hizbullah açık hedef olacaktır.

-İsrail bu durumu Uluslararası camiada ve örgütlerde kendi lehine lobi için. Kullanacaktır.

-Hamas artık Filistin için taraf olarak kabul edilmeyecektir

-İsrail kendi iç siyasi sorunları ertelenecek ve ötelenecektir.

-Gazze’ye karşı operasyon bahanesi ile Kudüs ablukaya alınacak, Müslümanların toplanmasına izin verilecek

Filistin'e destek veren dünya şampiyonu Akyüz'den 'madalya' tehdidine tepki: Beni korkutamazsınız! Filistin'e destek veren dünya şampiyonu Akyüz'den 'madalya' tehdidine tepki: Beni korkutamazsınız!

-Gazze’den tehcir edilecek Filistinliler, Mısır üzerinden diğer Arap ülkelerine ve bu arada Türkiye’ye tahliye edilmeleri gündeme gelecek.

-Güneyde Gazze tahliye edilirken, Kuzeyde Lübnan’dan Hizbullah tahliye edilecek ve Kuzey Filistin’deki Araplar, Hizbullah’tan boşalan bölgeye göçe zorlanacak. Ürdün ve Suudi Arabistan da bu Filistinli göç dalgasından nasibini alacak.  İsrail halkına ve askerlerine karşı muameleler abartılarak ve çarpıtılarak ekrana getirilirken, İsrail bu görüntülerin gölgesinde daha vahşi eylemler gerçekleştirebilir. Hatırlanırsa, Filistinli bir direnişçiyi yakalayıp taşla kolunu kırmışlardı.

Bu süreç Dahlan senaryosu ile başlayan Kushner senaryosunun ardından bu gün HABATçılar “İbrahimi gelenek” ve “Nuhi yasalar” çerçevesinde bölgede yeni bir süreç başlayacak.

Tam da bu vesile ile Meşiah’ın gelişi, Emanet sandığının ortaya çıkartılması ve Mescidi Aksaya yönelik saldırılar artabilir. Evengelikler ise daha yüksek bir sesle, Tanrıyı kıyamete zorlamaktan söz edebilirler.

Cumartesi Onlar için haram gün. Yarın daha zor bir gün olacak. Diyalog ve diplomasi için çok geç. Bundan sonra Suudi Arabistan-İran hattındaki gelişmeleri takip etmek gerek. Suriye Lübnan Hizbullah’ı için Lojistik bir üs olmasının yanında Suriye İran ve Rusya’nın sıçrama tahtası. Bu saldırının sınırda ve İsrail’in diğer şehirlerinde ciddi bir paniğe yol açtığı görülüyor. Hamasın ve Hizbullah’ın menzili içinde olan Liman, hava alanları ve stratejik noktalar tahliye ediliyor. Bu arada ilk haberlere ve görüntülere itibar etmemek gerek. Bu süreç taraflar için aynı zamanda bir propaganda savaşına dönüşecek.

İslam Konferansı ve Arap ülkeleri sesiz. Hatta şaşkın. Türkiye bir yandan FKÖ ile Hamasın arasında arabuluculuk yaparken, öte yandan Filistin-İsrail arasında arabuluculuk rolü üslenmeye hazırlanıyordu.

Bu arada muhtemel bir İran İsrail geriliminde, Suudi Arabistan’la İran arasında bir füze savaşı ihtimalini not etmek gerek. Geçen Aylarda İsrail’den Suudi Arabistan’a büyük miktarda  silah ve mühimmat sevkiyatı yapıldığını hatırlatalım. Türkiye-İran arasında birileri kriz çıkartmak için de bahane arıyor olabilir. Eğer İsrail Mescid-i Aksa’ya yönelik bir hazırlık yapıyorsa, Müslümanları Mekke üzerinden vurabilir. Yemen’den Mekke’ye yapılacak bir saldırının sorumluluğu da İran’a yüklenebilir. Müslümanlar birbiri ile çatışırken, kimse Kudüs’le ilgilenemez.

Bu vesile ile ABD’nin Ermenistan’la ortak askeri tatbikat yaptıktan sonra önemli bir miktarda silah ve mühimmatı Ermenistan’a bıraktığını ve ardından Fransa’nın da Ermenistan’a silah takviyesi yaptığını not edelim.

Selam ve dua ile."