Onaylı randevu sistemi nasıl işleyecek? 10 soru ve 10 cevap... Onaylı randevu sistemi nasıl işleyecek? 10 soru ve 10 cevap...

Dişte çürük ya da hasar meydana gelmesi, mutlaka çekilmesini gerektirmez. Dişe yeniden eski fonksiyonlarını kazandırmak için diş dolgusu uygulaması yapılır. Diş dolgusunun pek çok farklı çeşidi bulunuyor.

Amalgam Dolgu

Daha düşük maliyetli ve daha dayanıklı olması, amalgam dolgunun sıklıkla tercih edilmesinin nedenleridir. Çoğunlukla ön dişlerde tercih edilmez ve bunun nedeni estetik kaygılardır.

Diş Eti Dolgusu

Diş etlerinde çekilme olduğunda boşlukların doldurulmasına yönelik olarak yapılan dolgu uygulamasıdır. Genellikle ön dişlere uygulanır.

Porselen Dolgu

Ön dişlerde daha sık kullanılır ve nedeni estetik açıdan doğal diş görüntüsü sunabiliyor olmasıdır. Işık geçirgenliğinin yüksek olması, doğal görünüm sunmasını destekler.

Ayrık Diş Dolgusu

Dişler arasında boşluk olması durumunda bu görüntüyü ortadan kaldırmak için uygulanır. Ayrık diş, hem estetik açıdan kişiyi rahatsız eder hem de dişte çürük oluşma riskini arttırır.

Geçici Diş Dolgusu

Kalıcı dolgu uygulamasından önce yapılan dolgu işlemidir. Bu dolgu, kalıcı dolgu yapılana kadar dişte koruma sağlar.

Kompozit Dolgu

Dişin doğal rengine çok yakın renklerde hazırlanabilmesi nedeniyle estetik açıdan rahatlıkla tercih edilebilir.

Kırık Diş Dolgusu

Dişte kırık olması durumunda tercih edilen diş dolgusu uygulamasıdır. Dişin kırık olan bölümü onarılır ve bu sayede dişe yeniden eski işlevi kazandırılmış olur.

Diş Dolgusu Nasıl Yapılır?

Dolgu işlemine başlanmadan önce bölgenin uyuşturulması gerekir. Bu sayede hasta işlem sırasında acı, sızı, kramp hissetmez. İstenen uyuşma etkisi elde edildikten sonra çürük ya da hasarlı olan bölüm tamamen temizlenir. Uygun dolgu malzemesi ile oluşan boşluk kapatılır ve dolgu materyaline şekil verilir. Doğal diş görüntüsü kazanması sağlanır. Eğer hastayı rahatsız eden çıkıntılar varsa giderilir ve dolgu uygulaması tamamlanır.

Diş dolgusu işlemi toplamda ne kadar sürer ve kaç seans işlem yapılması gerekir gibi soruların yanıtları için Eliz Diş Kliniği internet sitesini ziyaret edebilirsiniz. Hamilelikte diş dolgusu yapılır mı ya da diş dolgusundan hemen sonra yemek yenir mi, içecek içilir mi gibi soruların en net yanıtlarını bu platformda bulabilirsiniz. Dolgu çeşitleri hakkında da daha fazla detaya ulaşabilirsiniz.