Dönemin Uşak Valisi Funda Kocabıyık’ın 2021 yılında, sosyal medyada viral olan videosu, kendi maske takmadığı halde insanları ayrı yürümeleri ve maske takmaları konusunda sert ve kaba bir şekilde uyaran Funda Kocabıyık’ı eleştiren, kocasının eskiden Fethullah Gülen'i öven yazılarına gönderme yaparak eleştiren bir twitter mesajını notlandırarak retweet eden Gazeteci-Yazar, aynı zamanda 5Gvirusnews Platformu sözcüsü olarak aşı dayatmasına karşı çıkan Abdurrahman Dilipak, Vali Recep Yazıcıoğlu’nu örnek göstererek bu tür valilerin de olduğundan bahisle onu örnek göstermesi üzerine aleyhine açılan davanın son duruşmasında Dilipak mahkemeye yazılı bir savunma göndererek suçlamaları reddetti. Dilipak kendinin bir gazeteci ve toplumsal bir sözcü olduğunu ifade ettiği savunmasında kendinin artırılmış eleştiri hakkı olduğunu ve  kamu görevlisi olarak müştekinin artırılmış tahammül yükümlülüğü olduğunu söyledi.

Erdoğan'ın bedduası sonrası 3 İsrailli bakan kaza geçirdi! Erdoğan'ın bedduası sonrası 3 İsrailli bakan kaza geçirdi!

Dilipak zaten, konu kamu görevlisinin, kamu görevini, usule aykırı olarak, kaba biçimde yapması dolayısı ile zaten İçişleri Bakanlığı tarafından uyarıldığı ve açıklama yapıldığını, kendisinin de yanlış anlaşıldığını beyan ettiğini, sosyal media’da viral olan tartışmanın ardından zaten İçişleri Bakanlığı tarafından 2019’a gelirken başladığı görevinden 2022’nin ilk yarısına gelmeden merkeze alındığını belirtti.  12.06.2023’deki duruşmadan sonra  mahkeme karar için 20.6.2023 saat 15.00’e gün verdi.

Dilipak duruşmaya Av. Faruk Keleştimur ile birlikte katılacağını ve kapsamlı bir savunma yapacağını söyledi. Dilipak, ''Benim katlanmak zorunda olduğum haksızlıklar, benden sonrakiler, diğer meslektaşlarım için baht kaynağı olsun, emsal bir karar olsun'' dedi ve konu hakkında detaylı açıklamalar ve değerlendirmelerde bulunacağını ifade etti.