Dünya çapında, savaşlar, depremler, yangınlar, volkanik patlamalar, seller, kıtlık, ekonomik sıkıntılar gittikçe artıyor..

Artacak da!..

Dolar, şimdiki kurun iki katına da çıkabilir!

Tüm bunların elbette hem zahiri hem de batıni sebepleri var!..

Bir yandan, yeryüzünü fesada uğratan küresel şer odaklarının bozgunculukları, diğer yandan bireysel olarak bunca akılalmaz sapkınlık, azgınlık, kibir, cimrilik, enaniyet, bencillik, hedonistlik ve daha nice kötülük, elbette felaketleri üzerimize celbedecek! 

Hülasa; önümüzdeki yakın bir süreçte, dünya çapında büyük bir ekonomik kriz, savaşlar, ciddi bir kıtlık ve büyük afetlerin olması mukadder görünmekte! 

Bazı kimseler, gruplar ve örgütler, dışarıdan aldıkları talimatlarla kasten, bazı kimseler de, içine düştükleri maddi sıkıntılar sebebiyle buhrandan, Sayın Cumhurbaşkanımıza, çok çirkin ifadelerle hakarete ve aşağılamaya varan değersizleştirme cümleleri kursalar da, bu yaklaşımlardan kesinlikle uzak durmalı ve acziyetimizi kuşanarak, istiğfarımızı, infakımızı, ihlasımızı, ibadetlerimizi ve zikirlerimizi arttırarak, Rabbimize çokça dua etmeliyiz!

Yerleri ve gökleri yaratan ve bir nizam içinde yürüten, hangimizin daha güzel işler yapacağını  sınamak için hayatı ve ölümü yaratan ve alemlerin Rabbi olan Allah Azze ve Celle Hazretleri, dilemedikçe, hiç kimse hiç bir şey dileyemez ve olduramaz!

Allah ü Teala Hazretleri, bir şeyin olmasını murad ettiğinde, "ol" der ve olur!

... 

Dünya, yeni bir döngüye geçiyor!

Yeni bir Dünya düzeni kuruluyor!

Hak ve batıl mücadelesi, dünyanın varolduğu günden bu yana olduğu gibi, ama bugün dünden daha hızlı ve yoğun bir mücadele ile devam ediyor.. 

Önümüzdeki günlerde, hem dünya çapında siyasi arenada büyük değişikliklerin olması, hem de bireysel olarak ruhsal dalgalanmaların yaşanması muhtemel görünüyor! 

Dünya, büyük bir darboğaza giriyor ve zorlu bir kış bizi bekliyor olsa da;

"Her zorluğun ardından bir kolaylık vardır" ilahi ilkesince, inşallah taptaze bir bahar bizi karşılayacak!..

Hem maddi, manevi hem biyolojik kışın zorluklarına sabredip, imtihanın idrakiyle Rablerine sığınan ve yalnız O'ndan yardım isteyerek, O'na teslim olan, özüyle, sözüyle, tutum ve davranışlarıyla, yaşantısıyla, hayatını imanına şahid gösteren, "ben" likten sıyrılıp, nefislerinin kötü arzularından arınarak, yepyeni bir ruhla, selim bir kalple ve 'Hakikat'ten süt emen bir karakterle, bahara ulaşmayı umud eden SALİH kimselere müjdeler olsun!

Onlar, tüm bu hengamelerin girdabında, dünyevi hiç bir sıkıntı hissetmeyecek, hiç bir korkuya kapılmayacak ve mahzun olmayacaklar! 

Allah' ın razı olduğu kişiye, tufan bile bir sığınaktır!

Allah'a teslim olan kimse, ateş çemberinin içinde bile, selamette kalır!

Fi Emanillah