Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan'ın, geçtiğimiz hafta, Kriter Dergisi'nde SETA Genel Koordinatörü Burhanettin Duran'a verdiği röportajda geçen bazı cümleleri, adeta Anadolu coğrafyasından yükselerek, tüm dünyaya yönelen güçlü birer haykırış ve net mesajlardı:

Batı'nın üstün olduğu şeklindeki sorun üreten anlayışın sonuna geldik. Bunu artık herkes sorguluyor ve kabul ediyor. Yüzyıllara sari Batı hegemonyası bitmiştir. Yeni bir uluslararası sistem ortaya çıkıyor!

Geçmişin ve geleceğin kadim şifrelerini barındıran bu cümleler, geleceğin işaretlerini de veriyordu!

Reis'in, bu cümle gibi, "Siz ancak öldürmeyi bilirsiniz" veya "Siz, bugün bize, insan haklarıyla ilgili ders verecek durumda değilsiniz, kendi kanlı tarihinize bakın!" gibi, tarihi akışını değiştirmeyi başlatan cümleleri, küresel emperyalistlerin yüzlerine, adeta şiddetli bir Osmanlı tokadı gibi çakması, mazlum coğrafyaların da, bizlerin de, omuzlarını dikleştirdi. Daha da ötesi, kadim gücümüzü, tüm zalimlere hissettirdi ve mazlumlara güven verdi.

Reis; "Küresel sistem, derin bir krizle karşı karşıya. Küresel yönetişim mekanizmaları işlemez durumda. Bir yönetişim problemi ortaya çıkmıştır. Adalet ise ayaklar altına alınmıştır.  Yaşadığımız bu küresel derin krize yönelik Türkiye olarak bir cevap üretmek zorundayız." cümleleriyle de, adeta 21.Yüzyılın ikinci çeyreğinin sinyallerini veriyordu..

Tarih yapan, tarih yazan, tarihin akışına yön veren, Hakk'ı, adaleti ve merhameti, çağlar boyunca yeryüzünde ikame ederek, barış ve huzurla yaşanan selamet coğrafyaları inşa eden KADİM AKILın, 21. yüzyılın ilk çeyreğinde bu güçlü çıkışı yapması, mefkuresi doğrultusunda büyük hedeflere yönelmiş olduğu anlamı taşır!

Bin yıllık birikimi olan "Kadim Devlet", öyle rastgele boş konuşmaz, ucuz hamaset yapmaz!

Reis'in bu derinden ve kuvvetle gelen haykırışının, tam da dünya düzeninin yeniden dizayn edildiği, dünyanın güç merkezlerinin yer değiştirdiği ve yeniden oluşmaya başladığı bir dönemde Türkiye’den yükselmesi, önümüzdeki yıllarda yaşanması mukadder çok büyük değişimlerin habercisidir!

21. yüzyılda yeniden sahaya dönen, en önemlisi de kadim bir geçmişe ve kutlu bir mefkureye sahip olan Yeni BÜYÜK TÜRKİYE'nin her sözü, her düşüncesi, her hareketi, her dokunuşu, dünyanın büyük değişiklikler yaşadığı bu dönemde çok derin ve mühim bir anlam içermektedir.

"Dünya 5'ten büyüktür" haykırışı ile başlayan süreç, bugün, "Batı için küresel liderlik tarihinin sonuna geldik!” mesajıyla devam ediyor!

Yüzyılın mesajı da işte bu!

Bu söz, tarihin akışını değiştirecek!

Yeni Büyük Türkiye'nin, adaleti ve merhameti temel alan yeni dünya düzenini nasıl ikame edeceğini, Allah ömür versin, hep birlikte göreceğiz!

Yeter ki, sağlam duralım, içeriden yıkıma izin vermeyelim!