Batı Şeria'da 17 yaşındaki Muhammed Fuad Ata el-Bayed ve 19 yaşındaki Fevzi Mahalfe'nin İşgalci İsrail güçlerince öldürülmesine tepki gösteren İİT, yazılı bir açıklama yayımladı.

Açıklamada, son yaşananların İşgalci İsrail'in işlediği suçların ve ihlallerin bir yenisi olduğu ve soruşturma açılması gerektiği belirtildi.

İİT açıklamasında uluslararası topluma "İsrail'in Filistinlilere karşı uyguladığı sistematik devlet terörüne karşı sorumluluğunu üstlenme ve bu suçlara son vermek için harekete geçme" çağrısı yapıldı.

Erbakan 'İsrail ile ticaretin durdurulması' kararını değerlendirdi: Hükümetin yanında olacağız Erbakan 'İsrail ile ticaretin durdurulması' kararını değerlendirdi: Hükümetin yanında olacağız

Ramallah'ın Umm Safa köyünde dün İşgalci İsrail askerlerinin gerçek mermiyle başından yaraladığı 17 yaşındaki Muhammed Fuad Ata el-Bayed, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. 19 yaşındaki Fevzi Mahalfe de dün gece Nablus'un Sebastiya beldesinde aracıyla seyir halindeyken İşgalci İsrail askerlerinin kurşunlarına hedef olmuştu.