Âlimler peygamberlerin varisleridirler. Peygamberlerin davasını yürütür ve bu yolda gerekirse tıpkı peygamberler gibi nice bedelleri ödemeyi göze alırlar.

Peygamberler nerede zulüm varsa, bu zulmü ortadan kaldırmak için canlarını ortaya atmışlar. Adaleti sağlamak için nice bedeller ödeseler de, mücadele vermişlerdir.

Bugün Gazze'de ümmetin kör, sağır ve dilsiz olduğu bir dönemde, özellikle yöneticilerin izzetini, şerefini, makamını korumak için kaybettiği bir dönemde, âlimlerin öncü olup imanını ve vicdanını kaybetmeyen ümmeti Gazze için harekete geçirmelidirler. Bu Gazze için hayatı bir durum olsa da, asıl Ümmet için uhrevi bir sorumluluktur.

Bir yerde bir yanlış varsa, bir zulüm varsa, adaletsizlik varsa, orada âlimlerin sessiz kalması düşünülemez. Elbette silahla mücadele orduların vazifesidir. Lakin izzeti, onuru, şerefi, inancı, adaleti, sorumluluğu hatırlatmak ve ayakta tutmak da âlimlerin vazifesidir.

Bugün İslam âlimleri Gazze için ayağa kalkmalıdır. Sivil itaatsizlik bu günler için vardır. Bugün İslam âlimleri eğer Gazze'ye yürürse, ümmet de onların arkasından malıyla ve canıyla yürüyecektir. İslam âlimleri vicdanları harekete geçirmek için kritik bir öneme sahiptir ve bu önemli vazifesini bir an önce yerine getirmek için Gazze'ye doğru yürümelidir.

İsrail korkak bir terör örgütüdür. İsrail ancak silahların ve kalelerin arkasına sığınabilir. İsrail ancak güçten ve ekonomik ambargodan korkar ve geri çekilir. Bu Ümmet bir şaha kalkarsa gargat ağacı dahi İsrail'i saklayamayacaktır. İsrail ümmetin korkaklığından ve sorumsuzluğundan aynı zamanda ayrılıklarından gücünü almaktadır. Bu Ümmet birlik, beraberlik ve kardeşlik şuurunu yeniden geliştirdiği takdirde, İsrail'in kaçacak bir deliği kalmayacaktır.

Ey İslâm Ümmetinin Âlimleri! Gazze'de ümmetin kadınlarına, örtüsüne, tesettürüne el uzatılmaktadır...

Ey İslâm Ümmetinin Âlimleri! Gazze'de şehitleri kediler, köpekler sokaklarda yemektedir...

Ey İslâm Ümmetinin Âlimleri! Gazze'de ümmet açlıktan ölmekte ve hayvan yemi yemektedir...

Ey İslâm Ümmetinin Âlimleri! Filistin'de istediği zaman öldüren, istediği zaman ise köşesine çekilen İsrail, öldürdüğü ümmetin evlerine girmekte, malını mülkünü çalmakta ve zulmetmektedir...

Ey İslâm Ümmetinin Âlimleri! Gazze'de İsrail hukuksuz bir şekilde Müslümanları alıp zamansız bir şekilde hapse atmakta ve akla hayale gelmeyen şekilde işkence etmektedir...

Ey İslâm Ümmetinin Âlimleri! Gazze'de şehit olan Müslüman kardeşlerimizin cesetlerini sokak ortasında buldozerlerle çiğneyen ve kardeşlerinin şehit cenazelerini kaldırmasına dahi müsaade etmeyen ve onları keskin nişancı silahlarıyla öldüren İsrail zulmü vardır...

Siz neden daha da Filistin'e yürümezsiniz? Siz Filistin'e yürürseniz ümmetin cesaretini arttırırsınız. Siz Filistin'e yürürseniz Yahudi korku travması yaşar. Siz Filistin'e yürürseniz bu Ümmet küllerinden yeniden doğar.

Elbette dualarınızla, zikirlerinizle Gazze'nin yanında olduğunuzdan zerre kadar şüphemiz yoktur. Lakin fiili dua vaktidir. Şimdi yürüme vaktidir... Gaze’ye yürüme vaktidir. Allah'ın huzurunda hesap vereceğinizde, en azından biz bu ümmete öncülük ettik ve zulmün olduğu Gazze'ye doğru yürüdük dersiniz.

Bakın Müslüman kardeşlerimize Gazze'den güvenli bölge diye önce Han Yunus'a ardından Refah'a süren Yahudi teröristler, Şimdi de onları tamamen Filistin'den çıkarıp Arz-ı Mevud hedefine ulaşmak için Refah'tan da çıkarıyorlar. Emin olun bir tek Müslüman dahi Filistin'de kaldığı sürece bu zulümler devam edecek. Ya da bu Ümmet sizlerin öncülüğünde cihad edecektir.

Ey İslâm Ümmetinin Âlimleri! Küçücük bir zulüm karşısında dahi alın damarları çatlarcasına öfkelenen Peygamber Aleyhisselam'ın varisleri! Bugün Müslüman'ın izzeti ayaklar altına alınmıştır. Gazze'de canı, malı, namusu ayaklar altına alınan Müslüman kardeşlerimizin, hepimizin üzerinde vebalı vardır. Ümmeti Allah'a şikayet eden Şeyh Ahmet Yasin sizleri de şikayet edecektir. Geçin ümmetin önüne ve bu Ümmet sizin arkanızdan gelsin Gazze'ye...

İnandığınız hukuki çerçevede ne gerekiyorsa yapın ki, bu ümmete lisan-ı halinizle fetva vermiş olasınız. Sadece kınamanın yetmediğini ve İsrail terör örgütünün kınamaları sadece alaya aldığını hepimiz görüyoruz. Onun için siz öne geçin ki İslam ümmeti de arkanızdan yürüsün. Siz yürüyün Ümmet arkanızdan yürüsün... Siz yürüyün ki yeniden bu Ümmet tozlanmış küllerinden doğsun. Siz yürüyün ki Müslümanlar yeniden iman etsin. Siz yürüyün ki Müslümanlar mümin olsun. Siz yürüyün ki zulüm sona ersin. Siz yürüyün ki Kudüs ve Mescid-i Aksa özgürlüğüne kavuşsun. Siz yürüyün ki ümmetin ayağına Kudüs gücü gelsin.

Adnan Kalkan
[email protected]
Twitter: @adnankalkan01
YouTube: Adnan Kalkan
instagram: adnankalkan01

Facebook: adnankalkan01